Hypnosterapi, kursstart 17-18/8

Utbildning i Hypnosterapi

I denna utbildning i hypnosterapi lär du dig både Hypnoterapi och Regressionsterapi (Tidigare Liv-terapi och Inre-barnet-terapi). Det är två ganska olika terapiformer, men båda har fokus på att hjälpa människor att komma tillrätta med sådant som skapar problem i vardagen för dem. De kan också hjälpa till med att stärka egenskaper som man vill förstärka. Kombinationen av dessa båda hypnosterapier ger dig fantastiska verktyg för att arbeta med att hjälpa människor förändra sitt beteende.

Att arbeta terapeutiskt med människor kräver en utbildning där man under tid får lära sig behandlingsmetoden. Det är inte bara en teknik som man behöver lära sig, och som ibland delvis lärs ut i kortkurser. Det är också ett sätt för att lära sig hantera de olika situationer man ställs inför, personer man ska arbeta med och deras problematik. Detta är något som man lär in ödmjukt under tid, och tillsammans med sina klienter. På så sätt utvecklas du till en mer erfaren terapeut. Denna utbildning passar även dig som redan arbetar med människor på olika sätt, t ex beteendevetarae, samtalsterapeuter, KBT eller liknande. Här kan du få fler fördjupande och effektiva verktyg i ditt arbete.

Läs här vad tidigare kursdeltagare tyckt om utbildningen.

 

Mer om utbildningen i hypnosterapi

Detta är utbildningen för dig som vill bli diplomerad diplomerad Regressionsterapeut och/eller Hypnoterapeut. Första delen av utbildningen är fokuserad på hypnoterapi och indelad i 3 kurstillfällen. Därefter fortsätter utbildningen, för dem som vill fortsätta att fördjupa sig i hypnosterapi, fördelade på 3 kurstillfällen. Då är fokus först och främst Regressionsterapi / tidigare liv, inkl inre-barnet-terapi. Under den praktiska delen i utbildningen, dvs terapisessionerna, kommer du att få träna både som terapeut, klient och bisittare.

Mellan kurstillfällena är det tid för såväl teoretiskt som praktiskt utövande av utbildningen. Det är då du får möjlighet att använda det du lär dig under kurstillfällena och även prova det på dina övningsklienter. Den teoretiska delen består av kurslitteratur men också att ingående studera de olika tekniker som används inom hypnosterapi.

För att bli en bra terapeut, krävs att du lär känna hypnosterapi tillsammans med dina klienter. Det är en kombination av teoretisk kunskap, samt att hantera människor i den situation som de befinner sig i just där och då. Att kunna se till var den personen vill landa när den gjort sig av med sina svårigheter eller var den ska landa när ni är klara med behandlingen. Du kommer under utbildningsåret att få jobba mycket med dig själv, eftersom det är av stor vikt när man ska leda andra.

Är du intresserad men först vill veta lite mer om hypnos, så kan du välja att gå denna gratiskurs innan du bestämmer dig: Gratiskurs i hypnos

 

Mer om kursinnehållet

Kurshelg 1
Hypnos som verktyg
Hypnoterapi – Hur du arbetar som Hypnoterapeut
Grundläggande induktionsteknik
Samtalsteknik
Transfördjupningar
Suggestioner
Tecken på transdjup
Relationsskapande kommunikation
Stressreducering
Stärka självkänsla
Arbeta med etiska riktlinjer
Guidad meditation – inre möte

Kurshelg 2
Genomgång av träningsklienter
Fysisk induktion
Repetition av arbetsstegen för en Hypnoterapeut
Fortsättning suggestioner och ankare
Olika medvetandenivåer
Att vara hypnosterapeut och vägleda andra
Arbeta med rädslor och fobier
Grupphypnos
Stärka självtilliten
Guidad meditation för inre utveckling

Kurshelg 3
Genomgång av träningsklienter
Skapa personliga hypnosskript
Arbeta med ideomotor
Inre drömmar
Hypnoterapi – sluta röka / sluta snusa
Hypnoterapi – bli av med laster
Guidad meditation för inre utveckling

Kurshelg 4
Genomgång av träningsklienter
Tidigare Liv Regression
Teknik för de olika stegen i regressionen
Att arbeta som regressionsterapeut
Teknik för avslutande samtal
Mottaglighet och teknik i olika åldrar / stadier
Guidad meditation för inre utveckling
Gruppregression

Kurshelg 5
Genomgång av träningsklienter
Fler induktionstekniker
Finslipning av teknik för regressionsterapi
Fortsatt övning av samtalsteknik
Gruppregression
Guidad meditation för inre utveckling

Kurshelg 6
Genomgång av träningsklienter
Inre-barnet-terapi : regression för det innevarande livet
Fler induktioner
Möt din andliga guide
Fler tekniker för Regressionsterapi
Guidad meditation – Inre resa för andligt, spirituellt, mentalt växande
Diplomering

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för kost & logi. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed utbildad inom PLRA, en internationell organisation för hypnosbehandlingar. Jag har varit verksamma inom hypno- & regressionsterapi sedan 2008 och har stor erfarenhet från dessa arbetsformer.

Hypnosterapi utbildning

 

Tid: Start Kurshelg 1: 17-18/8. Tid kl 10-17 lördag och 10-16 söndag. Övriga datum är: 12-13/10, 15-16/3-25, 17-18/5-25, 16-17/8-25 samt 11-12/10-25.
Plats: HarmoniQA SPA, Norra vägen 16, Kalmar
Investering: Just nu kampanjpris vid tidig anmälan 9 995 kr, inkl moms (ordinarie pris är 11 750 kr) per kursdel om 3 kurstillfällen, eller delbetala med 4200 kr inför varje kurshelg. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 2 veckor före kursstart). Uppge namn, adress och personnummer för privat personer vid anmälan, så skickas dina fakturor till dig via mail. Har du företag behövs även företagsnamn och org.nr istället för personnummer.
Anmälan: Boka in dig direkt via anmälningsknappen. Du anmäler dig till startdatumet och är därmed anmäld till hela kursen.

Kurser & evenemang - Program

Distanskurser