Qigong

Qigongkurs på distans – start varje dag!

Den här kursen i Qigong ges helt på distans och är för personligt bruk. Det finns mängder av olika sorters qigong och i denna kurs får du lära dig Hälsoqigong och ”Smiling heart”. Du får dessutom information om meditation samt en filmad version av hur du utför de två olika qigongerna. Du får också information om ”tyst meditation”, som är tänkt att avsluta ditt qigongpass. Du har tillgång till kursen under 3 månader och gör qigongen så ofta du vill, allt efter ditt eget önskemål.

Qigong är flera tusen år gamla hälsorörelser och kommer ursprungligen från Kina. Det betyder ungefär träning i att öka sin livsenergi. Det är en övningsform som stärker förmågan att påverka din hälsa, stabiliserar ditt inre energisystem, stärker din livsenergi och utvecklar närvaron i dig själv. Det finns många olika sorters Qigong. De former som jag lär ut är en serie relativt långsamma rörelser, som passar oss alla.

bild av qigong kurs hos HarmoniQA i Kalmar

Hälsoqigong går igenom hela kroppen, hela vägen från huvudet och ner till fötterna. Du gör den ståendes och den är ganska stillsam, enkel att lära sig och passar alla. Efter denna kurs har du lärt dig den och kan fortsätta utöva den hemma om du så önskar. Under Qigongträningen balanseras kroppen och resultatet blir oftast att du upplever ett välbefinnande, känner lugn och harmoni i kropp och själ, samt får tillgång till din inre kraft och energi. Qigong passar de flesta, metoden är enkel, behaglig och lustfylld att utöva och motverkar stress. Smiling heart är en Qigong med härliga, harmoniska rörelser, där du bara kan flyta med.

Qigongpasset rundas vi av med en stunds tyst meditation. Detta är naturligtvis helt frivilligt!

 

Qigong

Qigong är en uråldrig kinesisk motionsform, där man genom andning och harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Med lugna, harmoniska rörelser får man upp smidighet och inre ro och balans infinner sig. Den används som daglig motion och för att få upp smidighet i muskler och leder. Qigong har hjälpt bl a mot problem som huvudvärk, yrsel, fibromyalgismärta, diskbråck, stressproblem och sömnsvårigheter.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Qigong- och meditationsinstruktör.

 

Tid: Kursstart löpande, där du är.
Plats: Hemma hos dig själv
Kostnad: 750 kr för hela kursen. Då du anmält dig skickas en faktura till dig via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer, personnummer och mail vid anmälan.
Anmälan: info[@]harmoniqa.se eller via denna länk för direktbetalning.