Kranisakral osteopati

Kraniosakral terapi – KS-terapi

Det Kraniosakrala systemet har en mycket nära koppling till det autonoma nervsystemet, som har med stress och vila att göra. Därför kan man ofta lugna ner ett stressat system ganska snabbt med denna teknik, vilket förbättrar kroppens egna läkningsförmåga.

Kraniosakral terapi kan ges i både förebyggande syfte och som behandling för smärta/ besvär.

Detta är en väldigt stilla behandlingsform, där man inte på något sätt manipulerar felställningar, spänd muskulatur, eller vad det kan vara. Så det är en lugn och stilla behandling, där du själv befinner dig i vila och stillhet.

 

Exempel på behandlingsområden

Stress, utmattning/kroniskt trötthet, koncentrationssvårigheter, yrsel, ryggskott, huvudvärk, migrän, bihåleinflammation, bäckenproblematik, axelbesvär, nacksmärtor, whiplashskador, våra sinnesorgan.

Beroende på problematik så behandlas exempelvis huvud, ryggrad, korsben, ryggrad, leder, organ och bindväv. Behandlingen sker mycket mjukt och i avslappning.

 

Kraniosakral terapi fungerar på detta sätt

En helt frisk kropp uttrycker mikrorörelser i sina vävnader. I en kropp som begränsas av ohälsa, begränsas även dessa mikrorörelser. Dessa obalansen kan övergå i ett kroppsligt symtom som t ex kan upplevas som en spänning i muskler, värk, en inflammerad led eller ett belastat organ.

Jag som terapeut har fokus på att registrera olika avvikelser som kan uppstå i vävnadernas rörelsemönster och korrigera dem. När vävnaden fungerar utifrån sina originalrörelser skapas bästa möjliga förutsättning för kroppen att börja läka sig själv.

Klienter upplever ofta även en positiv reaktion i form av en känsla av lugn, bättre sömn, lägre stressnivå etc efter behandlingen.

 

Inför din bokning

Då du bokar tid för denna behandling behöver du också skriva kort vad du söker hjälp för. Då kan jag förbereda mig bra inför din behandling.

 

 Tina arbetar med Kraniosakral terapi.

Boka Kraniosakral terapi!

Kraniosakral terapi

Priser

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi

60 min
Pris: 750 kr

Antal sessioner

I överenskommelse med terapeuten.