IR-bastu

Infraröd värmebehandling avlastar ditt system!

 

I en IR-bastu svettas du upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu, trots att det är mycket lägre temperatur. Det gör att du svettas mycket lättare. I en vanlig bastu är det lätt att du bara blir röd i ansiktet och överhettad. Infrarött ljus tränger in ungefär 4,5 cm i kroppens vävnader, därför behövs inte samma höga värme som i en traditionell bastu. Bastubadandet sker i en behaglig temperatur på mellan 40-60 grader (traditionell bastu 80-95 grader).

Bastubad klassas som friskvård, så du kan använda ditt friskvårdsbidrag här hos oss.

Nu har en ny IR-bastu installerats hos HarmoniQA. Det är en bastu för max 2 personer. Därmed erbjuds även duo-bastu. Bokar du bastu för en person sitter du alltid ensam, så ingen främmande person kan boka in sig samtidigt. Kombinera gärna med floating, ljusterapi eller Lymfmassage.

 

Välgörande infravärme

IR står för infrarött ljus och det är ett helt naturligt fenomen. Det är den del av solens osynliga spektra som ger oss värme. Därför är det infraröda ljuset helt livsavgörande för vår överlevnad. Det infraröda ljuset tränger djupt in i vår kropp och värmer upp kroppen inifrån. Annan värme värmer först upp luften, som i sin tur värmer kroppen.

Upplevelsen av infraröd bastu kan liknas vid att solbada. Ljuset och värmen höjder din egen kroppsvärme, på ett mycket avslappnande och behagligt sätt. Till skillnad från traditionellt solbadande, där vi även utsätts för ultraviolett ljus, är infraröd värmeterapi fullständigt säkert och viktigast är att det har en mängd hälsofrämjande egenskaper.

 

Effekten av IR-bastu

  • Svullnad i kroppen minskar och du blir mjuk och smidig, lättare och smalare
  • Fibroser (bindvävsförhårdnader) mjuknar
  • Detox, vilket innebär att  du svettas ut slaggprodukter och därför blir du friskare och piggare
  • Stressreducering
  • Muskler och leder mjukas upp
  • Positiv effekt på hjärt- och kärlsystemet
  • Hudförbättring, huden blir bl a mjuk och fin
  • Viktminskning genom svettning och den energiförbrukning som är nödvändig för att producera svett, samt genom direkt utsöndring av fett. Förbränner fett och kalorier (upp mot 600 kcal/30 min)

 

Lymfyoga

För att öka lymfflödet extra mycket kan du samtidigt som du bastar göra lymfyoga. På bastudörren sitter tydliga instruktioner som hjälper dig som vill göra lymfyoga samtidigt som du bastar.

 

OBS! Du sitter i exempelvis handduk, badkläder eller i underkläder. Tänk på att ta med ombyte eftersom du svettas mycket. Ta med en mindre handduk som du lägger på sitsen under dig. Du har ej tillgång till dusch efter bastun, men du kan naturligtvis tvätta av dig på toaletten. Du har 60 min på dig för att basta och klä på dig.

Förberedelser: Se till att du är utsövd, ät inte för mycket innan bastubesöket och fyll på kroppen med mycket vatten före, under och efter bastun.

Kombinera gärna din IR-bastu med Lymfmassage för bästa resultat. Det erbjuds av Tina.

Boka IR-bastu!

Gravidmassage med Tina Ribbershed på HarmoniQA

Priser

IR-bastu hos HarmoniQA i Kalmar

IR-bastu

Bastu 30-60 min
1 besök 250-350 kr
Duo-bokning 500-700 kr

Rabatt: Var 6:e gång går du helt gratis och får därmed en rabatt på 250-350 kr.