IR-bastu

Infraröd värmebehandling avlastar ditt system!

 

I en IR-bastu svettas du upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu, trots att det är mycket lägre temperatur. Det gör att du svettas mycket lättare. I en vanlig bastu är det lätt att du bara blir röd i ansiktet och överhettad. Infrarött ljus tränger in ungefär 4,5 cm i kroppens vävnader, därför behövs inte samma höga värme som i en traditionell bastu. Bastubadandet sker i en behaglig temperatur på mellan 40-60 grader (traditionell bastu 80-95 grader).

 

Välgörande infravärme

IR står för infrarött ljus och det är ett helt naturligt fenomen. Det är den del av solens osynliga spektra som ger oss värme. Därför är det infraröda ljuset helt livsavgörande för vår överlevnad. Det infraröda ljuset tränger djupt in i vår kropp och värmer upp kroppen inifrån. Annan värme värmer först upp luften, som i sin tur värmer kroppen.

Upplevelsen av infraröd bastu kan liknas vid att solbada. Ljuset och värmen höjder din egen kroppsvärme, på ett mycket avslappnande och behagligt sätt. Till skillnad från traditionellt solbadande, där vi även utsätts för ultraviolett ljus, är infraröd värmeterapi fullständigt säkert och viktigast är att det har en mängd hälsofrämjande egenskaper.

 

Effekten av IR-bastu

  • Svullnad i kroppen minskar och du blir mjuk och smidig, lättare och smalare
  • Fibroser (bindvävsförhårdnader) mjuknar
  • Detox, vilket innebär att  du svettas ut slaggprodukter och därför blir du friskare och piggare
  • Stressreducering
  • Muskler och leder mjukas upp
  • Positiv effekt på hjärt- och kärlsystemet
  • Hudförbättring, huden blir bl a mjuk och fin
  • Viktminskning genom svettning och den energiförbrukning som är nödvändig för att producera svett, sammt genom direkt utsöndring av fett. Förbränner fett och kalorier (upp mot 600 kcal/30 min)

 

OBS! Du sitter i exempelvis handduk, badkläder eller i trosor och bh. Tänk på att ta med ombyte eftersom du svettas mycket. Ta med egen duschhandduk, samt en mindre handduk som du lägger på stolen som du ska sitta på. Du har tillgång till dusch efter bastun. Du har 60 min på dig för att basta, duscha och klä på dig. 

Förberedelser: Se till att du är utsövd, ät inte för mycket innan bastubesöket och fyll på kroppen med mycket vatten före, under, och efter bastun.

Kombinera gärna din IR-bastu med Lymfmassage för bästa resultat. Det erbjuds av Tina, Jonathan och Camilla.

Boka IR-bastu!

Gravidmassage med Tina Ribbershed på HarmoniQA

Priser

IR-bastu hos HarmoniQA i Kalmar

IR-bastu

Bastu inkl dusch 60 min.
1 besök 250 kr.