Terapeutisk Behandlande Gravidmassage

För dig med specifika besvär

Terapeutisk gravidmassage är en behandlande massage och ges under hela din graviditet, samt efter förlossningen. Den passar dig som har speciella problem under din graviditet. Det kan exempelvis vara:

  • Smärta i nacke, skuldror, rygg
  • Stel och trött ländrygg
  • Foglossning och övriga bäckenbesvär
  • Värk och svullnad i armar, händer (t ex Karpaltunnelsyndrom)
  • Smärta och svullnader i  ben eller fötter
  • Stress
  • Besvär med svanskotan
  • Smärtor i ischiasnerven

 

Terapeutisk gravidmassage™ behandlar, förebygger och rehabiliterar gravidrelaterade besvär på ett effektivt och skonsamt sätt. Vi går igenom din hälsostatus. Utifrån dina besvär, utför jag tester, för att hitta vad besväret beror på. Därefter följer behandling och genomgång av specialanpassade övningar, som du jobbar med på hemmaplan.

Jag erbjuden även parmassage, dvs lär ut en avslappnande massage för din partner, som sedan kan utföras i hemmet. Vill du och din partner lära er denna massage så bokar du in er på en Behandlande gravidmassage och skriver i kommentarsfältet att det gäller parmassage.

Önskar du en mer avslappnande gravidmassage, så erbjuder vi även det. Du hittar den här!

 

En del tror felaktigt att det inte är lämpligt med massage under graviditeten. Tvärt om så är det bara bra med gravidmassage. Läs mer här: Graviditet och massage.

 

Graviditet

Att vara gravid är en spännande och omvälvande upplevelse. En tid då du troligtvis ser fram emot det nya livet som växer inom dig, men också en tid av kroppsliga och hormonella förändringar. I takt med att magen växer kommer troligtvis också tröttheten och kanske också värk. Ditt behov av avspänning och avslappning ökar. Forskning visar att du, genom att använda massage regelbundet under graviditeten, minskar din oro, sänker stresshormonerna och har färre komplikationer under förlossningen och tiden efter att du fött.

 

 

Anpassad för gravidmagar

Terapeutisk Gravidmassage erbjuds under hela din graviditet. Massagen ges på en speciell massagebänk för gravida eller på massagebänk med speciell magkudde. Där finns hål för magen och stöd för magen, så att massagen kan ges både liggandes på mage, sida och rygg. Du erbjuds även stödjande kuddar, så att du kan ligga behagligt. I och med att det även finns stöd för din mage, då du ligger på mage, blir belastning på ländryggen inte lika stor. Ländryggen får redan ta mycket extratyngd då kroppshållningen förändrats.

 

 

Lymfdränage

Vi kan rekommendera Lymfmassage för dig som önskar en helkroppsmassage som också får fart på lymfan och därmed utdrivningen av slaggprodukter, samt lyfflödet, vilket är viktigt under graviditeten. Det är vanligt att man under graviditeten svullnar, t ex i benen. Det kan man se exempelvis genom att det blir avtryck efter strumporna kring anklarna. Då behöver du extra hjälp med att få igång ditt lymfflöde, så att vätskan inte blir kvar i vävnaden.

Vi använder enbart Young Livings fina ekologiska massageoljor utan syntetiska tillsatser, allt för att främja din hälsa! Efter massagen ges möjlighet till en stunds stillhet i den intilliggande relaxen, om du så önskar. Där kan du ta en kopp te i lung och ro.

 

Obs: Kom en stund före din behandling, så att du hinner fylla i hälsodeklarationen innan det är dags för din massage. Uppge vilken vecka du är i när du har din första bokning och ev besvär, då du bokar din behandling.

 

Tina arbetar med Terapeutisk Behandlande Gravidmassage.

Boka gravidmassage!

Gravidmassage med Tina Ribbershed på HarmoniQA

Priser

Gravidmassage hos Harmoniqa i Kalmar

Terapeutisk gravidmassage

Behandling av gravida med specifika besvär
60 min 850 kr

 

Antal behandlingar

Enligt eget behov eller i överenskommelse med terapeuten.