Terapeutisk Gravidmassage

För dig med specifika besvär

Terapeutisk gravidmassage är en behandlande massage och ges under hela din graviditet, samt efter förlossningen. Den passar dig som har speciella problem under din graviditet. Det kan exempelvis vara:

  • värk i nacke, skuldror, rygg, bäcken, armar eller ben
  • Svullnader i händer, armar, ben eller fötter
  • Stress

Önskar du en mer avslappnande gravidmassage, så erbjuder vi även det.

Graviditet

Att vara gravid är en spännande och omvälvande upplevelse. En tid då du troligtvis ser fram emot det nya livet som växer inom dig, men också en tid av kroppsliga och hormonella förändringar. I takt med att magen växer kommer troligtvis också tröttheten och kanske också värk. Ditt behov av avspänning och avslappning ökar. Forskning visar att du, genom att använda massage regelbundet under graviditeten, minskar din oro, sänker stresshormonerna och har färre komplikationer under förlossningen och tiden efter att du fött.

 

Anpassad för gravidmagar

Terapeutisk Gravidmassage erbjuds under hela din graviditet. Massagen ges på en speciell massagebänk för gravida eller på massagebänk med speciell magkudde. Där finns hål för magen och stöd för magen, så att massagen kan ges både liggandes på mage, sida och rygg. Du erbjuds även stödjande kuddar, så att du kan ligga behagligt. I och med att det även finns stöd för din mage, då du ligger på mage, blir belastning på ländryggen inte lika stor. Ländryggen får redan ta mycket extratyngd då kroppshållningen förändrats.

 

Lymfdränage

Vi kan rekommendera Lymfmassage för dig som önskar en helkroppsmassage som också får fart på lymfan och därmed utdrivningen av slaggprodukter, samt lyfflödet, vilket är viktigt under graviditeten. Det är vanligt att man under graviditeten svullnar, t ex i benen. Det kan man se exempelvis genom att det blir avtryck efter strumporna kring anklarna. Då behöver du extra hjälp med att få igång ditt lymfflöde, så att vätskan inte blir kvar i vävnaden.

Vi använder enbart Young Livings fina ekologiska massageoljor utan syntetiska tillsatser, allt för att främja din hälsa! Efter massagen ges möjlighet till en stunds stillhet i den intilliggande relaxen, om du så önskar. Där kan du ta en kopp te i lung och ro.

 

Obs: Kom en stund före din behandling, så att du hinner fylla i hälsodeklarationen innan det är dags för din massage.

 

Tina arbetar med Terapeutisk Gravidmassage.

Boka gravidmassage!

Gravidmassage med Tina Ribbershed på HarmoniQA

Priser

Gravidmassage hos Harmoniqa i Kalmar

Terapeutisk gravidmassage

Behandling av gravida med specifika besvär.
60 min 795 kr.

OBS: Var 6:e behandling gratis!

Antal behandlingar

Enligt eget behov.