Lymftejpning

Tejpning med Kinesiotejp

Detta är en speciell sorts tejpning som kallas för Lymftejpning. Tejpningen sker med en speciell hudvänlig Kinesiotejp. Lymftejpning stimulerar lymfsystemet och ökar lymftransporten, från ett område med trögt flöde, mot ett område med bättre flöde.

Komplettera din lymfmassage med Lymftejpning, så fortsätter flödet att förbättras på det område där tejpen sitter. 20 min räcker för en inte allt för avacerad tejpning. Vid stora besvär kan det ta lite längre tid. Läs mer om Lymfmassage här.

Tejpning kan fungera bra på olika typer av svullnader, ärr, lymfödem, fibroser, blåmärken och skador.

Tejpen brukar hålla i minst 4-5 dagar innan den börjar släppa från huden. När den släppt går det bra att sätta på en ny om man vill.

I bland kan man känna sig lite illamående en stund efter att tejpen applicerats. Det är ett tecken på att lymfsystemet är igång och börjar ta hand om slaggprodukterna som finns i kroppen. Går det inte över så avlägsnar du tejpen.

Tejp fäster dåligt när du har olja eller kräm på huden och på kroppsbehåring. Därför behandlar vi försiktigt området som ska tejpas, innan vi fäster din lymftejp.

 

Tina arbetar med Lymftejpning.

Boka Lymftejpning!

Tejpning och Lymftejpning med Tina Ribbershed på HarmoniQA

Priser

Lymftejpning hos HarmoniQA i Kalmar

Lymftejpning

ca 20 min 450 kr.