Lymfmassage – Storstäda kroppen

Lymfmassage, HarmoniQA i Kalmar

Lymfmassage

Lymfmassage är en form av lymfdränage där din kropp får hjälp att avlägsna överskottsvätska, samt slaggprodukter som lagrats. Det i sin tur underlättar även för kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde.

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna, så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket i sin tur ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort.

Denna massage rekommenderar vi även för gravida från v 13 och framåt, för att hålla igång lymfsystem och blodcirkulation. Kombinera gärna med behandlande eller avslappnande Gravidmassage. Vi använder en speciell graviddyna på massagebänken, så att du ligger bra även på magen. Meddela därför vid bokningen om du är gravid, så att vi kan förbereda din massage på bästa sätt för dig.

 

Vi ser helst att du väljer 90 min då du bokar lymfmassage för första gången. Likaså om du har lite mer problem med t ex vätskeansamling, tyngdkänsla och värk i ben eller armar. Med 90 eller 120 minuters massage hinner vi gå mer på djupet.

 

Lätt beröring

Detta är en helkroppsmassage, där vi ofta jobbar mer djupgående med massage av enskilda kroppsdelar. Det beror på vilken form av problematik kunden har. Lymfmassagen skiljer sig från övrig massage, eftersom vi bl a arbetar med ett lätt fast grepp i lymfans riktning. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden, som kanske också har skadade lymfnoder (lymfknutor), till friska områden där vätskan kan tas om hand.

Dessutom arbetar vi med att mjuka upp kroppsvävnad som blivit förtätad och där lymfvätskan inte kan passera så bra. Vi arbetar med en relativt lätt beröring och bearbetar vätskan i den riktning vi önskar. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Har kunden problem med förtätad vävnad, som ligger och blockerar, så behöver vi dock gå ner och bearbeta lite djupare. Det är väldigt vanligt med ansamling av vätska och förtätad vävnad kring exempelvis ärr, på låren, invid armhålor och bäcken. Massagen är riktigt effektiv och får fart på lymfan. Här använder vi enbart YoungLivings fina ekologiska och naturliga produkter.

 

Lymfans funktion

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp en del av vävnadsvätskan, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som bl a försvinner ut via njurar, lever och andning. Den rensade vätskan förs sedan tillbaka ut i blodet igen. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, som ”städar bort” vätska och slaggprodukter och hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde. Lymfsystemet är kroppens och vårt eget detoxsystem. Det tar inte bara hand om slaggprodukter utan också t ex bakterier, virus och cancerceller.

 

Lymfmassage hjälper exempelvis till med

 • avlägsnar överflödiga proteiner
 • transporterar och renar överskott av vätska och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet
 • muskelavslappning
 • sömnproblem
 • celluliter
 • minskar halten av stresshormonet kortisol
 • motverkar dålig blodcirkulation
 • ödem
 • infektioner
 • slapp hud
 • värk
 • ansamling av slaggprodukter
 • förebygger rosfeber och andra bakteriella åkommor

 

Ärrbehandling

Har du något större ärr på kroppen, rekommenderar jag dig att först boka tid för ärrvävnadsbehandling. Ärret är inte bara det som syns på ytan, utan går mycket djupare ner. Ärret utgör ett hinder för lymfflödet i och med att lymfkanaler då är avskurna. Därför är det viktigt att först få igång cirkulationen i och kring ärrvävnaden. Därefter kan lymfmassagen bli mer effektiv. Läs mer om ärrbehandling här.

 

Vitamin- & mineralanalys

För att hjälpa din kropp till hälsa, så behöver kroppen de byggstenar som behövs för de olika kroppsprocesser som hela tiden pågår. Byggstenarna består av bl a vitaminer, mineraler och fettsyror. Först när kroppen får det den behöver kan kroppen reparera sig och se till att vi mår bra och att processer i kroppen fungerar. Komplettera därför din lymfmassage med ett analystest där vi testar halten av mineraler, vitaminer, fettsyror och tungmetaller i din kropp. Därefter kan vi se om du har alla förutsättningar som behövs för att kroppen ska kunna fungera på bästa sätt. Läs mer om analysen här.

 

 

Ödem

Ödem är en vätskeansamling i kroppen. Ödemet kan finnas lokalt i ett visst område, t ex efter en operation. Ödem kan också finnas i hela kroppen beroende på ett trögt lymfflöde eller problem med venerna. Ödem kan också vara medfött. Har du problem med ödem, så är en bra hjälp att använda sig av lymftejpning. Då får lymfflödet extra hjälp även mellan dina inbokade lymfmassagetider. Läs mer här om lymftejpning.

 

IR-madrass

I denna behandling kommer du att ligga varmt och skönt på en IR-madrass. Den främjar lymfflödet, tillför behaglig värme, lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.

 

 

Förberedelser inför din massage

Har du problem i ditt lymfsystem så rekommenderar vi att du bokar 90 eller 120 min. Läs också på om ödem, ärrvävnadsbehandling, samt vitamin- & mineralanalys och komplettera med det som är aktuellt för dig. På så sätt kan du få bästa möjliga effekt av din behandling.

 

Egenvård – gratis efter ditt andra besök

Vi har även kurs i egenvård, där ingår bl a en egenmassage. Under besöket lär du dig vad du själv kan göra för att få ett bättre lymfflöde i kroppen. Vi samtalar om hur du själv hjälper ditt lymfsystemet genom olika metoder och val i vardagen, t ex kost, klädval, andning, lymfövningar, träning etc. Vi jobbar också praktiskt med övningar och egenmassage. Detta besök bokar du gratis in efter ditt andra besök hos oss, dvs 2 x 90 min alternativt 1 x 90 min + 2 x 60 min. Ordinarie pris är annars 450 kr. Läs mer här.

 

 

Obs: Kom en stund före din behandling, så att du hinner fylla i hälsodeklarationen innan det är dags för din massage.

 

Denna massage ersätter inte traditionell sjukvård, utan är ett komplement till den.

 

Tina arbetar med Lymfmassage.

Boka Lymfmassage!

Lymfmassage i Kalmar

Priser

lymfdränagemassage och lymfmassage hos HarmoniQA i Kalmar

Lymfmassage

Helkroppsmassage 60, 90 eller 120 min.
Pris 795, 1095 eller 1395 kr.

Antal sessioner

5 x 90 min i tät följd, rekommenderas om du vill göra en ordentlig storstädning. Gärna med 1 veckas mellanrum.