Lymfmassage – Storstäda kroppen

Lymfmassage, HarmoniQA i Kalmar

Lymfmassage

Lymfmassage kan hjälpa dig att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort.

Lymfmassage rekommenderas även för gravida från v 13 och framåt, för att hjälpa till att hålla igång lymfsystem och blodcirkulation. Kombinera gärna med vår Gravidmassage. Den ges då på en speciell gravidmassagebänk, så meddela vid bokningen om du är gravid så att vi kan förbereda din massage på bästa sätt.

 

För bästa resultat, komplettera din Lymfmassage med Lymftejpning. Läs mer här!

 

Välj helst 90 min då du bokar lymfmassage för första gången och likaså om du har lite mer problem med t ex vätskeansamling, tyngdkänsla och värk i ben eller armar. Med 90 eller 120 minuters massage hinner vi gå mer på djupet.

 

Lätt beröring

Lymfmassage är en helkroppsmassage, där vi ofta jobbar mer djupgående med massage av enskilda kroppsdelar. Detta beror på vilken form av problematik kunden har. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med ett lätt fast grepp i lymfans riktning. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfnoder (lymfknutor) till friska områden, där vätskan kan tas om hand. Dessutom arbetar vi med att mjuka upp kroppsvävnad som blivit förtätad och där lymfvätskan inte kan passera så bra. Man arbetar med en relativt lätt beröring och bearbetar vätskan i den riktning man önskar. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Har kunden problem med förtätad vävnad, som ligger och blockerar, så behöver de dock bearbetas lite djupare och det kan göra ont. Det är väldigt vanligt  med ansamling av vätska och förtätad vävnad kring exempelvis ärr, på låren, invid armhålor och bäcken. Massagen är riktigt effektiv och får fart på lymfan. Här används enbart YoungLivings fina ekologiska produkter.

 

Lymfans funktion

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp vävnadsvätskan som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som bl a försvinner ut via njurar, lever och andning. Den rensade vätskan leds tillbaka ut i blodet igen. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, som “städar bort” vätska och slaggprodukter och hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde. Lymfsystemet är kroppens och vårt eget detoxsystem. Det tar inte bara hand om slaggprodukter utan också t ex bakterier, virus och cancerceller.

 

Lymfmassage kan t ex hjälpa till med

 • avlägsna överflödig äggvita
 • transportera överskott av vatten och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet
 • muskelavslappning
 • sömnproblem
 • celluliter
 • minska halten av stresshormonet kortisol
 • dålig blodcirkulation
 • ödem
 • infektioner
 • slapp hud
 • värk
 • ansamling av slaggprodukter
 • förebygga rosfeber och andra bakteriella åkommor

 

IR-madrass

I denna behandling kommer du att ligga varmt och skönt på en IR-madrass. Den främjar lymfflödet, tillför behaglig värme, lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.

 

Förberedelser inför din massage

Har du problem i ditt lymfsystem så rekommenderar vi att du bokar 90 eller 120 min och det är också lämpligt att boka in andingscoachbesök innan du bokar din första lymfmassage. Läs mer här.

 

Egenvård – gratis efter ditt andra besök

Vi har även kurs i egenvård med egenmassage där du lär dig vad du själv kan göra för att få ett bättre lymfflöde i kroppen. Det blir prat om hur du själv kan hjälpa ditt lymfsystemet genom olika metoder och val i vardagen, t ex kost, klädval, andning, lymfövningar, träning etc. Vi jobbar också praktiskt med andning och egenmassage. Detta besök kan du gratis boka in efter ditt andra besök hos oss, dvs 2 x 90 min alternativt 1 x 90 min + 2 x 60 min. Ordinarie pris är annars 450 kr. Läs mer här.

 

 

Obs: Kom en stund före din behandling, så att du hinner fylla i hälsodeklarationen innan det är dags för din massage.

 

Lymfmassage ersätter inte traditionell sjukvård, utan skall ses som ett komplement till den.

 

Tina arbetar med Lymfmassage.

Boka Lymfmassage!

Lymfmassage i Kalmar

Priser

lymfdränagemassage och lymfmassage hos HarmoniQA i Kalmar

Lymfmassage

Helkroppsmassage 60, 90 eller 120 min.
Pris 720, 995 eller 1250 kr.

Antal sessioner

5 x 90 min i tät följd, rekommenderas om du vill göra en ordentlig storstädning. Gärna med 1 veckas mellanrum.