Distansutbildning Fotvård

SPA-pedikyr & fotvård

Under denna distansutbildning i fotvård får du lära dig grunderna i fotvård (ej medicinsk) och SPA-pedikyr. Efter utbildningen kan du sedan arbeta med fotvård på salong eller som egen företagare. Är du redan terapeut, så är det ett bra sätt att vidareutbilda dig och skaffa dig fler behandlingsområden.

Utbildningen passar även dig som inte tidigare arbetat med behandlingar, men är intresserad av att hjälpa människor med vård och massage av fötter och ben.

 

Ur innehållet

Detta är en grundläggande utbildning i fotvård och SPA-pedikyr, med inriktning mot eko/naturligt/behandlande. Du får i denna distansutbildning i fotvård lära dig hur man klipper och filar naglar och hur man filar ner förhårdnader. I kursen får du också lära dig massage av fötter och vader, samt peeling och inpackning av fötter.

I teoridelen ingår bl a olika typer av fotbesvär med symptom, orsak och behandling, samt smittspridning och hygien. Vi använder i huvudsak produkter från den svenska ekologiska Rosenserien och från Young Livings ekologiska utbud i utbildningen.

De tydliga instruktionsfilmer gör att du kan lära dig fotvårdsbehandling på hemmaplan, nästan bättre än på plats. Vi följer din utveckling i takt med att du skickar in bilder från dina behandlingar. På så sätt får du respons på dina behandlingar och kan ta lärdom av det. Detta är ett mycket bra sätt att lära på. Learning by doing!

 

Kursens upplägg

I utbildningen ingår såväl teori som praktik.

Detta ingår i utbildningen:Fotvård och SPA-pedikyr utbildning

 • Fila och klippa naglar
 • Fila förhårdnader
 • Journalföring
 • Massage av:
  • Fötter
  • Vader
 • Peeling och fotinpackning
 • Nagelmålning
 • Teori inkl fotbesvär, smittspridning och hygien
 • Kundbemötande
 • Inköp mm

 

Kursen omfattar både skrivet material och inspelade filmer, där du får de praktiska instruktionerna om fotvårdens utförande. Distanskursens upplägg är densamma som för en kurs på plats. Först får du studera hur behandlingen går till, sedan får du prova själv. Skillnaden är att du i distansutbildningen får praktisera det du lär dig på personer som du själv ordnar fram. På en kurs övar kursdeltagarna på varandra.

Du studerar fotvårdens utförande med hjälp av de filmer som du får tillgång till. På så sätt lär du dig en del i taget, för att till sist kunna sätta ihop den till sin helhet. Till din hjälp har du också kurskompendium och övningsinstruktioner.

För att kunna utöva fotvård är det en del instrument, produkter och verktyg som du behöver köpa hem. Det finns instruktioner i kursen om vad du behöver och var du kan köpa dessa produkter. Rosenseriens fotvårdande produkter ingår som en del i utbildningen. Det tillkommer 750 kr (ink frakt, exkl moms) för dessa produkter. Resterande verktyg/produkter beställer du själv.

Hela kursen sker på distans, inklusive all kontakt.

Här kan du läsa vad de senaste kursdeltagare säger om utbildningen.

 

Diplomering

För att bli godkänd och diplomerad behövs 8 st testpersoner med godkänt resultat. Du redovisar dina elevbehandlingar med före- och efterbilder, som du skickar in. Efter avslutad kurs blir du diplomerad du kan sedan börja göra behandlingar direkt, oavsett om du arbetar professionellt eller om du bara vill behandla och hjälpa dina närstående.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut (inkl fotvård), samt utbildad massagelärare.

 

Tid : Start löpande på distans.
Plats: Hemma hos dig själv.
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 8699 kr inkl moms, eller 9210 kr om du vill avbetala utbildningen under 6 månader. Då du anmält dig via mailen, skickas en faktura till dig via mail på kursbelopp, samt produkter för 750 kr (exkl moms). Uppge namn, adress, mobilnummer och personnummer för privatpersoner. Har du företag behövs även företagsnamn och org.nr istället för personnummer vid anmälan. I priset ingår även moms, administrationsavgift och diplom.
Anmälan:
Anmäl dig till info[@]harmoniqa.se eller för direktbetalning alt avbetalning via denna länk.