SPA-pedikyr & fotvård

Under denna intensivutbildning får du lära dig grunderna i fotvård (ej medicinsk) och SPA-pedikyr. Efter utbildningen kan du sedan arbeta med fotvård på salong eller som egen företagare. Är du redan terapeut, så är det ett bra sätt att vidareutbilda dig och skaffa dig fler behandlingsområden. Utbildningen passar även dig som inte tidigare arbetat med behandlingar, men är intresserad av att hjälpa människor med vård och massage av fötter och ben.

 

Ur innehållet

Detta är en tvådagars grundläggande utbildning i fotvård och SPA-pedikyr. Du får lära dig hur man klipper och filar naglar och hur man filar ner förhårdnader. I kursen får du också lära dig massage av fötter och vader, samt peeling och inpackning av fötter. I teoridelen ingår bl a smittspridning och hygien. Vi använder dels produkter från Rosenserien och dels egentillverkade produkter i utbildningen.

 

 

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:Fotvård och SPA-pedikyr utbildning

 • Fila naglar och förhårdnader
 • Klippa naglar
 • Massage av:
  • Fötter
  • Underben
 • Peeling och fotinpackning
 • Lackning av tånaglar
 • Teori inkl smittspridning och hygien
 • Kundbemötande
 • Inköp mm

 

Praktik

Utbildning är i I huvudsak praktisk till sin natur, men även teori ingår. Vi lär tillsammans genom att öva behandlingar på varandra. Läraren visar steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Efter denna intensivutbildning är det bra att göra ytterligare praktik på sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med fotvård till fullpris. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger mitt i Kalmar City och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city, logi ordnar du själv.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger/år. Nästa gång är den 1-2/10.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut (inkl fotvård), samt utbildad massagelärare. Vi har även hjälp av en utbildad medicinsk fotterapeut.

 

Tid : 1-2/10, kl 10.00-16.00 båda dagarna
Plats: HarmoniQA Spa och Butik, Södra Långgatan 23, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 4200 kr inkl moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart).  Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickar vi ut dina fakturor via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan:
 Boka in dig direkt via anmälningsknappen.