Kurs i Fotvård och SPA-pedikyr 20-22/3

SPA-pedikyr & fotvård

Under denna utbildning får du lära dig grunderna i fotvård (ej medicinsk) och SPA-pedikyr. Efter utbildningen kan du sedan arbeta med fotvård på salong eller som egen företagare. Är du redan terapeut, så är det ett bra sätt att vidareutbilda dig och skaffa dig fler behandlingsområden. Utbildningen passar även dig som inte tidigare arbetat med behandlingar, men är intresserad av att hjälpa människor med vård och massage av fötter och ben.

Läs här vad tidigare kursdeltagare tyckt om kursen.

 

Ur innehållet

Detta är en tredagars grundläggande utbildning i fotvård och SPA-pedikyr, med inriktning mot eko/naturligt/behandlande. Du får lära dig hur man klipper och filar naglar och hur man filar ner förhårdnader. I kursen får du också lära dig massage av fötter och vader, samt peeling och inpackning av fötter. I teoridelen ingår bl a olika typer av fotbesvär med symptom, orsak och behandling, samt smittspridning och hygien. Vi använder i huvudsak produkter från Rosenserien och dels från Young Living i utbildningen.

Rosenseriens fotvårdande produkter ingår som en del i utbildningen, till ett värde av ca 800 kr. Resterande verktyg/produkter beställer du själv och vi går igenom under kursdagarna vad det är du behöver för att kunna utöva fotvård, samt var du kan beställa det.

OBS: endast 6-8 deltagare/kursomgång!

 

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:Fotvård och SPA-pedikyr utbildning

 • Fila och klippa naglar
 • Fila förhårdnader
 • Journalföring
 • Massage av:
  • Fötter
  • Vader
 • Peeling och fotinpackning
 • Nagelmålning
 • Teori inkl fotbesvär, smittspridning och hygien
 • Kundbemötande
 • Inköp mm

Efter avslutad kurs behöver du öva ytterligare på att klippa och fila naglar, samt fila förhårdnader. Läs mer om detta under rubriken praktik.

Till din hjälp har du kurskompendium, samt inspelade filmer som du får tillgång till efter utbildningsdagarna.

 

Praktik

Utbildning är i I huvudsak praktisk till sin natur, men även teori ingår. Ni lär tillsammans genom att öva behandlingar bl a på varandra. Läraren visar steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva detsamma.

Efter denna utbildning behöver du göra ytterligare praktik på din hemort, för att på så sätt skaffa dig en större vana, innan du börjar arbeta med fotvård till fullpris. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder.

För att bli godkänd och diplomerad behövs 6 st testpersoner med godkänt resultat. Du redovisar dina elevbehandlingar med före- och efterbilder, som du skickar in. Du har 6 månader på dig att slutföra utbildningen.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar, logi ordnar du själv om det behövs. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger/år.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut (inkl fotvård), samt utbildad massagelärare.

 

Tid : 20-22/3 2024, kl 10.00-16.00 alla dagar.
Plats: HarmoniQA SPA, Norra vägen 16, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: Kampanjpris 12 500 kr (inkl moms och produkter från Rosenserien) ord. pris 15 500 kr. En anmälningsavgift på 2500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 2 veckor före kursstart).  Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickar vi ut dina fakturor via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kurskompendium och diplom.
Anmälan:
Boka in dig direkt via anmälningsknappen. Du anmäler dig till startdatumet och är därmed anmäld till hela kursen.

Kurser & evenemang - Program

Distanskurser