Meditations- & Mindfulnesslärare

Kurs till Meditations- & Mindfulnessinstruktör

Denna utbildning är en 1-årig fördjupningskurs för att läsa till meditations- och mindfulnesslärare /-instruktör. Den vänder sig i första hand till dig som själv mediterar och som vill fortsätta att fördjupa dig i detta. Det är en onlinekurs och sker helt på distans. Du kan läsa den i ditt eget tempo, men som längst under 1 år.

Utbildningen är utformad för att ge dig verktyg för att leda meditationsgrupper under ett helt år. Dessutom ge dig förståelse för och insikt i vad som sker under en meditation och hur det kan påverka oss på olika sätt och olika nivåer.

Parallellt med kursen kommer du att kunna ha en egen meditationsgrupp.

 

Meditations- och mindfulnesslärare på distans

Instruktörstbildningen består av distansstudier som sker hemifrån. I kursen ingår också egna övningar. Då alla momenten genomförts och godkänts kommer du att bli diplomerad meditations- & mindfulnesslärare.

Denna 1-åriga instruktörsutbildning erbjuder en teoretisk och praktisk utbildning, som samtidigt syftar till att fördjupa din förståelse. Genom denna avslappnade inlärningsmetod, kommer du att få en förståelse för meditation och mindfulness som redskap. Kursen ger dessutom personlig utveckling, så du kommer att ha glädje av den oavsett om du vill jobba som instruktör eller om du ser det som en satsning på dig själv på ett personligt plan.

Genom upplevelsebaserade övningar och reflektionsuppgifter får du en förståelse för mindfulness och meditation och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Uppgifterna består av meditations- och mindfulnessövningar. Det blir nycklar till större välmående. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness och meditation i grupp eller enskilt.

Kursen ger kunskap om meditation, mindfulness, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder detta i vardagen och hur du på ett bra sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar, meditationer och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Komplett upplägg för 1-2 terminskurser ingår, där varje tillfälle är beskrivet. Det innebär att du parallellt eller direkt efter kursen kan hålla en kurs själv om du vill.

Jag är mån om att ge varje deltagare fokus och stöd, så jag som lärare finns med som mailkontakt då du behöver det. Mitt mål är att se till så att du känner dig helt trygg i din roll som meditations- och mindfulnesslärare.

Detta har andra kursdeltagare tyckt om utbildningen: Läs här!

 

Kursöversikt

Innehåller flera olika delar. Här är exempel på innehåll i lektionerna.

  • Meditationens & Mindfulness grunder och historik
  • Stress, dess påverkan och hantering
  • Teknik för att bygga upp egna meditationer
  • Tolkning och symbolik
  • Mindfulnessövningar
  • Förslag på ett terminsupplägg, med teman, meditationer och genomförande, för att hålla egna meditationsgrupper
  • Marknadsföring, hur du når ut med din meditationsgrupp

 

Kursens upplägg

Kursen omfattar både skrivet material och en del inspelade meditationer, där du får de praktiska instruktionerna om meditationernas utformanden. Dessutom får du praktiska och teoretiska övningar, som du gör i din egen takt.

Du får också ett färdigt material till att kunna hålla egna Meditations- & Mindfulnessgrupper så snart kursen är färdig.

 

Diplomering

Diplomering ingår i priset. För diplomering ingår även kunskapsprov, då du visar vad du lärt dig. Provet består av att du beskriver hur meditationen fungerar och hur den påverkar oss mentalt och fysiskt. Efter avslutad kurs blir du diplomerad Meditations- & Mindfulnesslärare och kan då hålla egna meditationsgrupper.

 

Kurstid

Du har 12 månader på dig att slutföra din utbildning, men kan också genomföra den under kortare tid.

 

Krav

Du ska vara fyllda 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Meditations-, Mindfulness- och Qigonginstruktör

 

Tid : Start löpande på distans.
Plats: Hemma hos dig själv.
Kostnad: Kampanjerbjudande endast 6995 kr, ordinarie pris 9995 kr. Du kan även välja att dela upp din betalning under 6 månader och betalar då fullpris. Då du anmält dig via mailen, skickas en faktura till dig via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer och personnummer för privatpersoner. Har du företag behövs även företagsnamn och org.nr istället för personnummer vid anmälan. I priset ingår även moms, administrationsavgift och diplom.
Anmälan: Anmäl dig till info[@]harmoniqa.se eller via denna länk eller för avbetalning under 6 månader här.