3-dagars Lymfmassageutbildning

Detta är en utbildning där man lär sig att ge lymfmassage. Det är en utbildning som t ex passar dig som redan arbetar med någon form av kroppsbehandling, t ex massör, och vill lära dig en effektivt utrensande massage. Den passar också dig som kanske är på väg att starta upp en egen verksamhet och vill komplettera de behandlingar du redan utför. Likaså passar utbildningen dig som bara vill använda massagen i hemmet på nära och kära.

 

Lymfmassage

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Lymfdränagemassagen kan hjälpa till att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Genom massage stimuleras lymfdränagemotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfdränagemassagen ser till så att vätska och slagg förs bort. Lymfmassage är en helkroppsmassage där även ansikte och huvud ingår. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med lätta händer i lymfans flöden. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfknutor till friska områden där vätskan kan tas om hand. Man arbetar med lätt beröring och bearbetar vätskan försiktigt i den riktning man önskar. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Den är riktigt effektiv och får fart på lymfan.

 

Ur innehållet

Detta är en 3-dagars grundläggande utbildning i Lymfdränagemassage. Du får lära dig att göra helkroppsmassage som främjar lymfflödet. Det blir också mycket fokus på andningens betydelse för hälsan. Under massageutbildningen i Lymfmassage tränar ni genom att utföra behandlingen på varandra. Utbildningen är både praktisk och teoretisk. I utbildningen ingår ett kurskompendium, där finns även övningar som du kan skicka med dina klienter, som hjälper dem att få igång det lymfatiska systemet.

I den teoretiska delen ingår kunskap om det lymfatiska systemets uppbyggnad och funktion, Hjärnans lymfsytem, sjukdomar och problem i det lymfatiska systemet, hur lymfsystemet motverkas och främjas, andningens betydelse för ett fungerande lymfflöde, hur ett nedsatt lymfsystem påverkar våra kroppar och vår mentala och fysiska hälsa, kontraindikationer mm.

I den praktiska delen ingår Lymfmassage, inkl viss bindvävsmassage, egenvårdsmassage, andnings- och rörelseövningar för att främja lymfflödet. Bindvävsmassagen består bl a av koppning. Med hjälp av lymfkoppning lösgör du förtätad bind- och fettvävnad, lossar ärrbildningar och andra fibroser. Detta är ett mycket användbart verktyg för dig som lymfmassör!Du får även inblick i hur och varför man kan använda elektroterapi vid lymproblematik.

Läs här vad tidigare kursdeltagare tyckt om utbildningen.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. Vi har en timmas lunch mitt på dagen. Kurslokalen ligger relativt nära Kalmar centrum, intill Kalmar slott. I Kalmar finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city, logi ordnar du själv. Närmaste hotellet är Slottshotellet.

 

Tillbehör

Du får bra information på kursen om var du kan inhandla bänkar, oljor och tillbehör.

 

Diplom

Kurskompendium ingår och efter avslutad utbildning får du ett diplom och kan börja använda dina kunskaper direkt. Efter slutförd utbildning behövs ofta ytterligare praktik då du börjar jobba med att ge lymfmassagen. Detta för att du ska känna dig säker på alla moment som ingår i massagen innan du tar fullt betalt av dina kunder.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger/år nästa kursdatum är den 10-12/9.

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildad Lymfmassör och massagelärare

 

Tid: den 10-12/9, kl. 9.30-16.30 samtliga dagar.
Plats: HarmoniQAs kurslokal, Södra Långgatan 23, Kalmar.
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år, helst diplomerad massör sedan tidigare.
Kostnad: 4900 kr (inkl moms). Anmälningsavgift på 1000 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart).  Uppge namn, ev företagsnamn som du vill ska stå på fakturan, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickar vi ut dina fakturor via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan: Boka in dig direkt via anmälningsknappen.