Lymfmassageutbildning 9-11/4

Lymfmassageutbildning

I denna lymfmassageutbildning utbildar du dig till lymfmassör. Denna utbildning passar t ex dig som redan arbetar med någon form av kroppsbehandling, t ex massör, och vill lära dig en effektivt utrensande massage. Den passar också dig som kanske är på väg att starta upp en egen verksamhet och vill komplettera med en behandlande massage. Likaså passar utbildningen dig som bara vill använda massagen i hemmet, på nära och kära.

OBS: Just nu max 8 deltagare, så att du får ut maximalt av utbildningen!

 

Lymfmassage

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet på grund av alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Ett trögt lymfflöde kan också  orsakas av skador, likaså kan det vara en medfödd nedsättning.

Lymfdränagemassage hjälper till att avlägsna slaggprodukter som är lagrade i kroppen. Den hjälper även kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Genom massagen stimuleras lymfdränagemotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna. Det i sin tur ger en friskare och smidigare vävnad. Sammanfattningsvis kan man säga att lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort och att näringsflödet blir jämnare.

Lymfmassage är en helkroppsmassage som skiljer sig från övrig massage. Massören arbetar med att kombinera massage i lymfflödets riktning med tryck, få spända muskler att slappna av och bindvävsgrepp. Syftet med lymfmassage är att få igång flödet, samt att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfknutor till friska områden där vätskan kan tas om hand. Den är riktigt effektiv och får fart på lymfan.

 

 

Ur innehållet

Detta är en 3-dagars grundläggande och fördjupande Lymfmassageutbildning. Du får lära dig att göra en helkroppsmassage, som främjar lymfflödet. Det blir också mycket fokus på andningens betydelse för hälsan. Under massageutbildningen i Lymfmassage tränar ni genom att ni utför behandlingen på varandra. Utbildningen är både praktisk och teoretisk. I utbildningen ingår ett kurskompendium, där det även finns egenvårdsövningar som du kan lära ut och skicka med dina klienter hem. Du får också tillgång till en inspelad film av hela lymfmassagen, så att du kan fortsätta att öva hemma, vilket är nödvändigt för att bli en duktig lymfmassör. Det är en omfattande massageform med många olika grepp att lära in och också en hel del teori.

I den teoretiska delen ingår kunskap om:

 • Det lymfatiska systemets uppbyggnad och funktion
 • Hjärnans lymfsystem
 • Sjukdomar och problem i det lymfatiska systemet
 • Hur lymfsystemet motverkas och främjas
 • Andningens betydelse för ett fungerande lymfflöde
 • Hur ett nedsatt lymfsystem påverkar våra kroppar och vår mentala och fysiska hälsa
 • Kontraindikationer
 • Egenvårdsprogram till dina klienter
 • Kost- och hälsoråd mm

Förutom teoretiska genomgångar under kursen får du också ett kurskompendium inkl utskrifter för egenvård som kan lämnas ut till dina klienter.


I den praktiska delen ingår:

 • Lymfmassage
 • Bindvävsmassage och koppning, för att lösa upp ärrvävnad och fibroser.
 • Egenvårdsmassage
 • Andnings- och rörelseövningar för att främja lymfflödet

Dessutom har du tillgång till en inspelad instruktionsfilm med hela lymfmassagen under 6 månader efter genomgången kurs. Det är många moment som ingår i massagen, så detta är en stor hjälp för dig att bli en skicklig lymfmassör.

Bindvävsmassagen består bl a av koppning. Med hjälp av lymfkoppning lösgör du förtätad bind- och fettvävnad, samt lossar ärrbildningar och andra fibroser. Detta är ett mycket användbart verktyg för dig som lymfmassör!

 

Läs här vad tidigare kursdeltagare tycker om denna lymfmassageutbildning.

 

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. Vi har en timmas lunch mitt på dagen. Kurslokalen ligger relativt nära Kalmar centrum, intill Kalmar slott. I Kalmar finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar, logi ordnar du själv om det behövs. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

 

Diplomering

Kurskompendium ingår och efter avslutad utbildning får du ett diplom. Därefter kan du börja använda dina kunskaper direkt. Efter slutförd utbildning behövs ofta ytterligare praktik då du börjar jobba med att ge lymfmassagen. Detta för att du ska känna dig säker på alla moment som ingår i massagen, innan du tar fullt betalt av dina kunder.

 

Tillbehör

Du får bra information på kursen om var du kan inhandla bänkar, oljor och tillbehör.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Fördjupningskurs

Efter avslutad utbildning är du behörig att även gå fördjupningskursen i Lymftejpning om du vill. Det är en endagskurs där du får fler verktyg att hjälpa igång ett trögt lymfflöde. Boka därför gärna in även denna kurs i anslutning till lymfmassageutbildningen. Läs mer här

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildad Lymfmassör och massagelärare

 

Tid : den 9-11/4 kl. 9.00-16.30 startdagen, därefter 9.30-16.30 resterande dagar.
Plats: HarmoniQA SPA, Norra vägen 16, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år, helst diplomerad massör sedan tidigare.
Kostnad: 6995 kr (inkl moms). Anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 2 veckor före kursstart). Uppge namn, ev företagsnamn som du vill ska stå på fakturan, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickar vi ut dina fakturor via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Anmälan:
Boka in dig direkt via anmälningsknappen. Du anmäler dig till startdatumet och är därmed anmäld till hela kursen.

Kurser & evenemang - Program

Distanskurser