SPA-massage 17-18/4

Kurs i SPA-massage

Detta är en utbildning där du lär dig tre sorters avslappnande SPA-massage. I utbildningen ingår Aroma-, Avslappnings- och Chokladmassage. Det är samma massage i grunden men skiljer sig ändå åt. Massagetekniken kan även användas till Taktil massage och passar också för en avslappnande Gravidmassage.

Det är en utbildning som passar dig som redan arbetar med någon form av kroppsbehandling, t ex massör, för att kunna arbeta på olika spa både i Sverige och utomlands. Den passar också dig som kanske är på väg att starta upp en egen verksamhet. Likaså passar utbildningen dig som bara vill använda massagen i hemmet på nära och kära.

 

SPA-massage

Aromamassage är en avslappnande och lugn, mjuk massage där du tar hjälp av avslappnande och läkande oljor, som du lär sig blanda själv. Avslappningsmassage är en lugn fin massage där du använder färdigblandade oljor av hög kvalitet. Chokladmassage är också mjuk och lugn massage, där du kombinerar chokladens egenskaper med eteriska oljor för att uppnå det du eftersträvar. Lugn och avslappning, kanske i kombination med mer energihöjande oljor för den som behöver det.

I utbildningen använder vi dels färdigblandade aromamassageoljor av mycket hög kvalitet, som t ex är rogivande, muskelavslappnande, mer åt det romantiska hållet eller som motverkar celluliter. Dessutom får du lära dig, utifrån ekologisk basolja och välgörande eteriska oljor, tillverka egna oljeblandningar för aroma- och chokladmassage. Vi använder Young Livings produkter på grund av den höga kvalitén och med omtanke om våra kunders och vår egen hälsa.

 

Ur innehållet

Detta är en grundläggande utbildning i aromamassage, avslappningsmassage och chokladmassage. Du får lära dig att göra hel- och halvkroppsmassage, där även fot-, och ansikts- och hårbottenmassage ingår. Under utbildningen tränar ni genom att utföra behandlingen på varandra. Utbildningen är huvudsakligen praktisk, med en kort teoridel. Du får också lära dig att blanda egna aromaoljor och chokladmassageoljor.

 

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:

 • Aromamassage, avslappningsmassage, chokladmassage, ev gravidmassage
 • Massage av:
  • Halvkropp (rygg)
  • Delkropp (rygg, baksida ben)
  • Helkropp (rygg, ben, armar, mage, ansikte, hårbotten, dekolletage)
 • Blanda egna massageoljor
 • Teori inkl kontraindikationer
 • Kundbemötande
 • Tillgång till instuktionsfilm efter avslutad utbildning
 • Inköp mm

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar, logi ordnar du själv om det behövs. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

Diplom

Kurskompendium ingår och efter avslutad utbildning får du ett diplom och kan börja använda dina kunskaper direkt när du kommer hem.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls ca 2 gånger/år.

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildad Spaterapeut och massagelärare.

 

 

Tid: den 17-18/4, kl 10.00-17 första dagen, 10-16.30 andra dagen
Plats: HarmoniQA SPA med Floating, Norra vägen 16, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år, eller ihop med förälder från 15 år.
Kostnad: 4900 kr, en anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart). I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickar vi ut dina fakturor via mail till dig. Är ni minst 2 personer som anmäler er samtidigt får ni 500 kr i rabatt vardera. Meddela detta då ni anmäler er.
Anmälan: Boka in dig direkt via anmälningsknappen. Du anmäler dig till startdatumet och är därmed anmäld till hela kursen.

Kurser & evenemang - Program

Distanskurser