Lymfmassage distansutbildning till lymfmassör

Lymfmassageutbildning på distans

Detta är en utbildning till lymfmassör. Denna utbildning passar t ex dig som redan arbetar med någon form av kroppsbehandling, t ex massör, och vill lära dig en effektivt utrensande massage. Den passar också dig som kanske är på väg att starta upp en egen verksamhet och vill komplettera med en behandlande massage. Likaså passar utbildningen dig som bara vill använda massagen i hemmet på nära och kära.

 

Lymfmassage

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet på grund av alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Ett trögt lymfflöde kan också  orsakas av skador, likaså kan det vara en medfödd nedsättning.

Lymfdränagemassagen hjälper till att avlägsna slaggprodukter som lagrats och hjälper även kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Genom massage stimuleras lymfdränagemotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna. Det i sin tur ger en friskare och smidigare vävnad. Sammanfattningsvis kan man säga att lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort och att näringsflödet blir jämnare.

Lymfmassage är en helkroppsmassage som skiljer sig från övrig massage. Massören arbetar med att kombinera massage i lymfflödets riktning med tryck, få spända muskler att slappna av och bindvävsgrepp. Syftet med lymfmassage är att få igång flödet, samt att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfknutor till friska områden där vätskan kan tas om hand. Den är riktigt effektiv och får fart på lymfan.

 

Ur innehållet

Detta är en grundläggande samt fördjupande utbildning i Lymfdränagemassage. Du får lära dig att göra helkroppsmassage som främjar lymfflödet. Det blir också mycket fokus på andningens betydelse för hälsan. Under massageutbildningen i Lymfmassage tränar du genom att utföra behandlingen på egna klienter, exempelvis nära och kära. I utbildningen ingår såväl teoretisk som praktisk kunskap. Du får också tillgång till övningar i egenvård, som du kan lära ut och även skicka med dina klienter, som hjälper dem att få igång det lymfatiska systemet. Det är en omfattande massageform med många olika grepp att lära in och också en hel del teori.

I och med att det är många olika moment och att man behöver lära sig massagen på rätt sätt, så är det självklart att föredra att gå utbildningen på plats, men om du följer råden om inlärningsstegen så klarar du av den även på distans.

I den teoretiska delen ingår kunskap om:

 • det lymfatiska systemets uppbyggnad och funktion
 • hjärnans lymfsytem
 • sjukdomar och problem i det lymfatiska systemet
 • hur lymfsystemet motverkas och främjas
 • andningens betydelse för ett fungerande lymfflöde
 • hur ett nedsatt lymfsystem påverkar våra kroppar och vår mentala och fysiska hälsa
 • kontraindikationer
 • kost- och hälsoråd mm

I den praktiska delen ingår:

 • Lymfmassage
 • Bindvävsmassage och koppning, för att lösa upp ärrvävnad och fibroser.
 • Egenvårdsmassage
 • Andnings- och rörelseövningar för att främja lymfflödet

 

Bindvävsmassagen består bl a av koppning. Med hjälp av lymfkoppning lösgör du förtätad bind- och fettvävnad, samt lossar ärrbildningar och andra fibroser. Detta är ett mycket användbart verktyg för dig som lymfmassör!

 

Läs här vad tidigare kursdeltagare tyckt om utbildningen.

 

Kursens upplägg

Kursen omfattar både skrivet material och inspelade filmer, där du får de praktiska instruktionerna om hur du gör massagen. Distanskursens upplägg är densamma som för en kurs på plats. Först får du studera hur massagen går till, sedan får du prova själv. Skillnaden är att du i distansutbildningen får praktisera det du lär dig på personer som du själv ordnar fram. På en kurs övar kursdeltagarna på varandra.

Du studerar massagens utförande med hjälp av de filmer och instruktioner som du får tillgång till. Du lär dig en del i taget för att till sist kunna sätta ihop den till sin helhet. Det är många moment som ingår i denna massage. Till din hjälp har du också både teori och övningsinstruktioner. Du har tillgång till utbildningen under max 6 månader.

 

Diplomering

Utbildningen avslutas med ett praktiskt prov, då du visar att du lärt dig de olika momenten och greppen i massagen. Detta sker genom att du filmar en hel behandling korrekt från början till slut, för bedömning. Du väljer själv vilket alternativ som passar dig. Du får även ett teoretiskt prov, som baserar sig på den teoretiska delen av utbildningen.

Efter avslutad kurs blir du diplomerad Lymfmassör och du kan börja göra behandlingar direkt, oavsett om du arbetar professionellt eller om du bara vill behandla och hjälpa dina närstående.

 

Tillbehör

Du får bra information i kursen om var du kan inhandla bänkar, oljor och tillbehör.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Fördjupningskurs

Efter avslutad utbildning är du behörig att även gå fördjupningskursen i Lymftejpning om du vill (ej distans). Det är en endagskurs där du får fler verktyg att hjälpa igång ett trögt lymfflöde.

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildad Lymfmassör och massagelärare

Tid : Start löpande på distans.
Plats: Hemma hos dig själv.
Kostnad: Just nu kampanjpris 5995 kr, ord. pris är 6500 kr. Då du anmält dig via mailen nedan, skickas en faktura till dig via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer och personnummer för privatpersoner. Har du företag behövs även företagsnamn och org.nr istället för personnummer vid anmälan. I priset ingår även moms, administrationsavgift och diplom. Efter att betalningen inkommit till oss kommer du att få tillgång till utbildningen.
Anmälan:
Anmäl dig direkt via denna länk Betala här. Betala hela kursavgiften eller delbetala.