Kurs i Koppning på distans

Koppningsmassage är en form av bindvävsmassage, som är väldigt användbar i ditt arbete som massör. Koppan skapar ett undertryck som hjälper till att få igång cirkulationen i kroppsvävnaden, samt släpper på spänningar.

Bindväv finns i de flesta av kroppens organ och den är livsnödvändig. Det finns t ex i hud, senor, ben, blodkärl och brosk. Bindväven har olika strukturer och egenskaper, och den har varierande grad av elasticitet.

 

Effekt av koppningsmassage

Koppningsmassage kan hjälpa till att släppa på spänningar och stelhet. Massagen hjälper också musklerna att slappna av, den bidrar också till att lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta och svullnader. Koppningsmassage ökar även blod- och lymfgenomströmningen, frisätter slaggprodukter och den sänker nervspänningar i kroppen.

 

Det finns lite olika typer av koppningsteknik, beroende på vad man vill uppnå för resultat. I denna kurs får du lära dig att använda kopporna i rörelse, i första hand. Det är en effektiv och lindrig metod, som du kan ha god användning av i din profession. Se denna utbildning som ett komplement till klassisk massage för att få igång cirkulationen i vävnadsstrukturerna.

Distanskurs i koppningsmassage

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Idrottsmassör, Medicinsk klassisk massör, terapeutisk gravidmassör, Lymfmassör mm.

 

Tid: Kursstart löpande, och du väljer själv när du ska starta.
Plats: Hemma hos dig själv
Förkunskaper:  Diplomerad klassisk massör
Kostnad: 1900 kr inkl moms. Då du anmält dig, via mailen nedan, skickas en faktura till dig via mail. Uppge namn, adress och ev företagsnamn inkl organisationsnummer vid anmälan.
Anmälan: info[@]harmoniqa.se