Regndroppsmassage – Kurs 11/8

Regndroppsmassage

Utbildning i Regndroppsmassage, en underbar form av medicinsk Aromaterapi, som bara tar en dag att lära sig. Den är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i den behandling som man utför med terapeutiska eteriska oljor. Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär. Men den visade sig snart ha god effekt även på många andra problem. Regndroppsteknik kallas även Regndroppsmassage, Regndroppsbehandling eller Raindrop Technique. Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.

 

Övning

Ni övar praktiskt genom att ge varandra behandlingen, så fördelen med en kurs på plats (gentemot min distanskurs) är att du får praktisera behandlingen på plats, samt att du faktiskt får en hel behandling för egen del.

 

Eteriska oljor

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet. Därför är Regndroppsteknik också en mycket välgörande behandlingsform för att minska oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning. Oljorna som används är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

Kursen omfattar en enda dag kl. 9.00-16.30. Och man kan börja göra behandlingar direkt efter utbildningen, både om man arbetar professionellt eller om man bara vill behandla och hjälpa sina närstående. Du får tillgång till en instruktionsfilm efter kursen, så att du i lugn och ro kan fortsätta studera de olika massagegreppen hemma. Kursen avslutas med diplomutdelning. Oljorna du ska använda på hemmaplan ingår inte i kurspriset, utan köps separat i samband med kursstarten, enligt anvisningar. Pris för oljorna är ca 2000 kr.

 

Krav

Man behöver inte ha några förkunskaper innan man börjar på kursen, men du ska vara fyllda 18 år. Man lär sig hela behandlingen på en enda dag. Regndroppsteknik är lätt att lära sig, lätt att ge och också väldigt effektiv. Är du redan terapeut kan du också använda delar av regndroppstekniken och de eteriska oljorna som komplement och förstärkning av dina vanliga behandlingar.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar, logi ordnar du själv om det behövs. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Aromaterapeut och massagelärare.

 

Tid : 11/8 kl 9.00 – ca 17.00.
Plats: HarmoniQA SPA, Norra vägen 16, Kalmar
Kostnad: 2650 kr, inkl anmälningsavgift. Anmälningsavgiften på 1000 kr återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart. Då du anmält dig skickas dina faktura till dig via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Anmälan:
Boka in dig direkt via anmälningsknappen och maila oss sedan.