Energimassage – Företagsmassage

Företagsmassage / Energimassage – Distanskurs

Företagsmassage – en utbildning för dig som vill jobba professionellt med massage! Denna massage passar utmärkt för dig som exempelvis vill arbeta som Företagsmassör och erbjuda dina tjänster ute på olika arbetsplatser. Massagen tar ca 20-25 minuter att genomföra, så man hinner ganska många på en dag, om man så önskar. Detta är en massage som ges med lätta och lite snabbare grepp på huvud, nacke, axlar, rygg, armar och händer. Massagen syftar till att skapa balans mellan energiflödena i kroppen. Den kan ha en både avslappnande och uppiggande effekt och behandlar t ex förkylning, ont i huvudet, spänningar i nacken eller ont i ryggen. Denna massageform passar för alla och den ges med kläderna på. Energimassage kallas även ”den sittande massagen” eller ”japansk massage”. Med tryck, skakningar och olika grepp stimuleras ett par hundra akupunkturpunkter längs kroppens meridianer (energikanaler), främst på rygg och armar.

 

Bakgrund

Energimassage härstammar från Asien och den heter ahma, anma eller amma i övriga delen av världen. Den kallas också för ”den sittande massagen” eller ”företagsmassage”. Det är en bra massage att kunna erbjuda som företagsmassage, då den är både förebyggande och behandlande. Massage sätter fart på kroppens energiflöden och är mycket effektivt mot spända rygg- och nackmuskler. Den är mycket lämplig som förebyggande behandling och fungerar även utmärkt i rehabiliterande syfte för personer med värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud.

 

Kursens upplägg

Kursen omfattar både skrivet material och inspelade filmer, där du får de praktiska instruktionerna om massagens utförande.  Distanskursens upplägg är densamma som för en kurs på plats. Först får du studera hur massagen går till, sedan får du prova själv. Skillnaden är att du i distansutbildningen får praktisera det du lär dig på personer som du själv ordnar fram. På en kurs övar kursdeltagarna på varandra. Du studerar massagens utförande med hjälp av de filmer som du får tillgång till. Du lär dig en del i taget för att till sist kunna sätta ihop den till sin helhet. Det är många moment som ingår i denna massage. Till din hjälp har du också kurskompendiet och övningsinstruktioner. Kursen pågår max 3 månader.

 

Diplomering

Utbildningen avslutas med ett praktiskt prov, då du visar vad du lärt dig. Detta sker genom att du filmar en hel energimassage. Efter avslutad kurs blir du diplomerad Energimassör / Företagsmassör och du kan börja göra behandlingar direkt, oavsett om du arbetar professionellt eller om du bara vill behandla och hjälpa dina närstående.

 

Krav

Man behöver inte ha några förkunskaper innan man börjar på kursen, men du ska vara fyllda 18 år. Är du redan terapeut kan du också använda delar av Energimassagen som komplement och förstärkning av dina vanliga behandlingar.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Massagelärare.

 

Tid : Start löpande på distans.
Plats: Hemma hos dig själv.
Kostnad: 3900 kr. Då du anmält dig via mailen nedan, skickas en faktura till dig via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer och personnummer för privatpersoner. Har du företag behövs även företagsnamn och org.nr istället för personnummer vid anmälan. I priset ingår även moms, administrationsavgift och diplom. Efter att betalningen inkommit till oss kommer du att få tillgång till utbildningen.Du kan också betala utbildningen på upp till 3 tillfällen. Använd då länken nedanför. Priset blir då 4200 kr.
Anmälan:
info[@]harmoniqa.se. Du kan också boka in dig via denna länk eller boka med avbetalning