Utbildning i Energimassage 8-9/5

Utbildning till energimassör

Detta är en massage som ges med lätta och lite snabbare grepp på huvud, nacke, axlar, rygg, armar och händer. Massagen syftar till att skapa balans mellan energiflödena i kroppen. Den kan ha en både avslappnande och uppiggande effekt och behandlar t ex förkylning, ont i huvudet, spänningar i nacken eller ont i ryggen. Detta är en massageform som passar för alla och den ges med kläderna på. Energimassage kallas även ”den sittande massagen” eller ”japansk massage”. Med tryck, skakningar och olika grepp stimuleras ett par hundra akupunkturpunkter längs kroppens meridianer (energikanaler), främst på rygg och armar.

 

Förebyggande och rehabiliterande

Blodcirkulationen och lymfflödet påverkas och genomblödningen i musklerna ökar. Stresshormoner minskar och lugnande hormoner ökar i kroppen, vilket medför en känsla av välbefinnande. Massagen utförs med kunden sittande på en speciell energimassagestol. Massage sätter fart på kroppens energiflöden och är mycket effektivt mot spända rygg- och nackmuskler. Den är mycket lämplig som förebyggande behandling och fungerar även utmärkt i rehabiliterande syfte för personer med värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud.

 

Ursprung

Energimassage har sitt ursprung i 900-talets Japan och heter ahma, anma eller amma i övriga delen av världen och betyder massage på japanska. Metoden kallas ibland också traditionell japansk massage. Den har funnits i Indien, Kina och Japan i tusentals år. En förkortad variant av energimassagen utvecklades i USA för ett tiotal år sedan och introducerades i Sverige 1986. Tekniken att använda tryck med tummen i stället för nålar för att balansera energiflödet bygger på traditionell kinesisk medicin.

 

Kurs i Energimassage

Denna massagekurs är för dig som t ex vill lära dig en massage som passar som företagsmassage, alltså dig som tänker dig att arbeta som företagsmassör. Kursen passar också dig som redan arbetar som massör eller arbetar ute på mässor och andra events. Det är i huvudsak en praktisk massagekurs, en utbildning där ni lär er genom att öva på varandra. Du får lära dig en bra grundläggande massage av hela kroppen. Utbildningen sker i samarbete med Göteborgs Massageskola.

 

Kursinnehåll

Första dagen får du lära dig delar av energimassagen och andra dagen får du lära dig resterande delar.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar, logi ordnar du själv om det behövs. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls 1 gång/år. Datum se nedan.

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildad massagelärare.

Tid: Den 8-9/5 2024, kl 10.00 – ca 16.00.
Plats: HarmoniQA SPA, Norra vägen 16, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Diplom: Ett diplom får du vid kursens slut.
Kostnad: 4900 kr (inkl moms). I priset ingår en anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart). Uppge namn, adress, mobilnummer och mail då du anmäler dig, så skickar vi ut en faktura till dig. Är ni minst 2 personer som anmäler er samtidigt får ni 500 kr i rabatt, meddela detta då ni anmäler er. Faktura på anmälningsavgift och resterande kursavgift skickas till dig via maiI. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Anmälan: Boka in dig direkt via anmälningsknappen. Du anmäler dig till startdatumet och är därmed anmäld till hela kursen.

Kurser & evenemang - Program

Distanskurser