Utbildning i Ansiktsbehandling och eko hudvård

I utbildningen ingår olika former av ansiktsbehandling och egenvård, ansiktsmassage, samt välgörande och sköna behandlingar. Perfekt för dig som vill öppna egen skönhetssalong eller arbeta på SPA- eller skönhetssalong. Vi använder två olika ekologiska hudvårdsserier som enbart använder naturliga ingredienser. Det är Rosenserien och Young Livings hudvårdsserie. Detta kombinerar vi med produkter som du får lära dig tillverka av naturliga, ekologiska och hälsosamma råvaror. Utbildningen är på tre helspäckade och intensiva dagar. Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

 

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:

 • Enklare hudanalys och Ifyllnad av journalkort
 • Ansiktsbehandlingar med
  • Rengöring
  • Peeling
  • Masker
  • Hudkrämer
  • Ansikts-, nack- och dekolletagemassage
 • Tillverka egna hudvårdsprodukter
 • Teori: hudvård, bakomliggande orsaker till hudproblematik, recept för egen tillverkning, hudvård kopplat till hälsa etc.
 • Produktkännedom om Rosenserien, Chokladserien och Young Livings hudvårdsserie.
 • Kundbemötande
 • Inköp och försäljning

 

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva praktiskt på varandra. På de praktiska lektionerna, visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra på sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med ansiktsbehandlingar. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss HarmoniQA om man föredrar det.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger mitt i Kalmar City och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city, logi ordnar du själv.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år. Kursen ingår som en del i utbildningen till Spa-terapeut, om du önskar utbilda dig vidare.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger/år nästa kursdatum är 26-28/8.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut, samt utbildad massagelärare

 

Tid : 26-28/8 kl 10.00-16.30, alla dagarna
Plats: HarmoniQA Spa och Butik, Södra Långgatan 23, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 4900 kr inkl moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Kursen betalas via fakturor, som vi skickar via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan: 
Boka in dig direkt via anmälningsknappen.