Distanskurs i användning av Öronljus

Kurs i Öronljusbehandling

En kurs i att använda Öronljus. Denna behandling är inte så avancerad, man lär sig den ganska snart. Utbildningen innehåller såväl teori samt praktik och du får både text och film för att öva in behandlingen. Efter avslutad kurs får du ett diplom.

Behandling med öronljus är en smärtfri och ofarlig behandlingsmetod, som skapar en angenäm känsla av värme och en tryckutjämning som upplevs som “befriande” i området runt öron, panna och bihålor. Behandlingen har flera användningsområden, bl a rengöring av hörselgångarna, vaxproppar, hörselnedsättning, öronsmärtor, yrsel, tryck i huvudet, lock för öronen mm.

Öronljus är en naturprodukt som använts av Hopi-indianerna, med sin stora läkekunskap och ett rikt andlig liv. Varje ljus tillverkas än idag hantverksmässigt med stor omsorg. Man använder gamla recept och de bästa råvaror, som regelbundet genomgår noggranna kontroller. Till öronljusen används uteslutande högraffinerad bivax, honungsextrakt och traditionella indianska örter som salvia, johannesört och kamomill, samt fullständiga naturliga eteriska aromessenser.

Din kund ligger på sidan och får ett ljus tänt i örat. Öronljuset är ihåligt och därför skapas det en varm luftström, som även bildar ett lätt undertryck (skorstenseffekt). I föreningen med luftvibrationerna i öronljuset till följd av lågans rörelser utsätter trumhinnan för en mjuk massage. På det sättet sugs öronvax och smuts ut under behandlingen.

Båda öronen behandlas alltid vid samma tillfälle, även om man kanske bara har besvär från ett av dem. Varje ljus har en brinntid på 10-12 min. Efteråt ligger din kund och vilar i 15 min i en lugn och avslappnande miljö med skön avkopplande musik.

Du får fullständiga instruktioner, tips om vidareutveckling, filmad version av hur du gör etc.

 

Kursens upplägg

Kursen omfattar både skrivet material och inspelade filmer, där du får de praktiska instruktionerna om massagens utförande.  Distanskursens upplägg är densamma som för en kurs på plats. Först får du studera hur behandlingen går till, sedan får du prova själv. Så i distansutbildningen får du praktisera det du lär dig på personer som du själv ordnar fram. Du studerar behandlingens utförande med hjälp av den film som du får tillgång till. Till din hjälp har du också övningsinstruktioner samt teori.

 

Diplomering

Efter avslutad kurs blir du diplomerad. Därefter kan du börja göra behandlingar direkt, oavsett om du arbetar professionellt eller om du bara vill behandla och hjälpa dina närstående.

 

Krav

Du ska vara fyllda 18 år, gärna utbildad behandlingsterapeut i botten men inget krav.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad massagelärare, SPA- & Massageterapeut.

 

Tid : Start löpande på distans.
Plats: Hemma hos dig själv.
Kostnad: 1900 kr. Då du anmält dig via mailen nedan, skickas en faktura till dig via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer och personnummer för privatpersoner. Har du företag behövs även företagsnamn och org.nr istället för personnummer vid anmälan. I priset ingår även moms, administrationsavgift och diplom.
Anmälan:
info[@]harmoniqa.se eller anmäl dig här.