Utbildning till ekologisk SPA-terapeut

I utbildningen till SPA-terapeut ingår fyra sorters avslappnande SPA-massage: Aroma-, Avslappnings- och Chokladmassage (3 dagar) och Hot Stone-massage (1 dag), samt ekologiska Ansiktsbehandlingar och hudvård (3 dagar) och SPA-behandlingar (2 dagar). Denna utbildning är uppdelad i fyra delar och du väljer att kombinera delarna i den ordning som passar dig bäst. Perfekt för dig som vill öppna egen skönhetssalong / arbeta på SPA- eller skönhetssalong. Vi använder färdiga ekologiska och närande produkter och kombinerar detta med produkter som du får lära dig tillverka av ätliga, naturliga, ekologiska och hälsosamma råvaror. Utbildningen är på sammanlagt nio intensiva dagar. Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

 

Utbildningens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

 

Ur innehållet

Du får lära dig fyra sorters massage, som i grunden är samma, men med lite olika sorters utförande. Aromamassage är en avslappnande och lugn, mjuk massage där man tar hjälp av avslappnande och läkande oljor, som man lär sig blanda själv. Avslappningsmassage är en lugn fin massage där man använder färdigblandade oljor av hög kvalitet. Chokladmassage är också mjuk och lugn massage, där du kombinerar chokladens egenskaper med eteriska oljor för att uppnå det du eftersträvar. Lugn och avslappning, kanske i kombination med mer energihöjande oljor för den som behöver det. Hot Stone-massage är en avslappnande massage med varma stenar. Du får även lära dig klassisk ekologisk ansiktsbehandling, lyxig ekologisk ansiktsbehandling, ansiktsmassage där även huvud, hals, nacke och decoltage ingår, hårbottenmassage och egenvård. Du kan läsa om varje delkurs genom att följa länkarna i första stycket på denna sida.

 

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. I huvudsak är denna utbildning praktisk till sin natur. På de praktiska lektionerna, visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Utöver det är praktik viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina kompendier. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 20-40 timmar praktik innan man kan börja arbeta som SPA-terapeut. Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder.

De flesta elever väljer sedan att göra resterande praktik på sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta som SPA-terapeut. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos HarmoniQA om man föredrar det.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger mitt i Kalmar City och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Logi ordnar du själv. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut, samt utbildad massagelärare.

 

Tid : Titta under respektive delkurs och kombinera som det passar dig bäst. Du kan t ex starta med utbildningen i SPA-behandlingar den 15 augusti.
Plats: HarmoniQA Spa och Butik, Södra Långgatan 23, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 14 500 kr inkl moms. Detta pris gäller då du går alla fyra delkurserna inom ett år. Rabatten dras av vid sista delkursen. En anmälningsavgift betalas i samband med anmälan för den första delkursen, sedan betalar du anmälningsavgift för respektive delkurs efterhand (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart). Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickas dina fakturor ut till dig via mail. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan:
info@harmoniqa.se, på telefon: 0480-43 17 88 eller genom att trycka på den blå knappen.