Utbildning till ekologisk SPA-terapeut

I utbildningen till SPA-terapeut ingår fyra sorters avslappnande SPA-massage: Aroma-, Avslappnings- och Chokladmassage (3 dagar) och Hot Stone-massage (1 dag), ekologiska Ansiktsbehandlingar och hudvård  (3 dagar), SPA-behandlingar (2 dagar), samt Make up & formning av ögonbryn (2 dagar). Denna utbildning är uppdelad i flera delar och du väljer att kombinera delarna i den ordning som passar dig bäst. Perfekt för dig som vill öppna egen skönhetssalong / arbeta på SPA- eller skönhetssalong. Vi använder färdiga ekologiska och närande produkter och kombinerar detta med produkter som du får lära dig tillverka av naturliga, ekologiska och hälsosamma råvaror. Utbildningen är på sammanlagt 11 dagar och där emellan behöver du arbeta praktiskt med de behandlingar du lär dig. Dessutom tillkommer en del teori. Efter varje avslutad delkurs får du ett diplom och efter att hela utbildningen är klar blir du certifierad ekologisk SPA-terapeut.

 

Utbildningens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få behandlingar.

 

Ur innehållet

Du får lära dig fyra sorters massage, som i grunden är samma, men med lite olika sorters utförande. Aromamassage är en avslappnande och lugn, mjuk massage där man tar hjälp av avslappnande och läkande oljor, som man lär sig blanda själv. Avslappningsmassage är en lugn fin massage där man använder färdigblandade oljor av hög kvalitet. Chokladmassage är också mjuk och lugn massage, där du kombinerar chokladens egenskaper med eteriska oljor för att uppnå det du eftersträvar. Lugn och avslappning, kanske i kombination med mer energihöjande oljor för den som behöver det. Hot Stone-massage är en avslappnande massage med varma stenar. Du får även lära dig ekologisk ansiktsbehandling med olika produkter, ansiktsmassage, hårbottenmassage, SPA-pedikyr, kroppsbehandlingar, smink, formning av ögonbryn och egenvård. Du kan läsa om varje delkurs genom att följa länkarna i första stycket på denna sida.

 

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. I huvudsak är denna utbildning praktisk till sin natur. På de praktiska lektionerna, visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Utöver den praktik som sker vid kurstillfällena är det viktigt med ytterligare praktik, så att man känner sig helt säker på det man gör. Beroende på hur snabbt var och en lär sig, och på vad man har för tidigare erfarenheter, så behöver de flesta eleverna göra ca 100 timmar praktik innan man kan börja arbeta som SPA-terapeut. Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik i samband med kurstillfällena. Kontakta oss i så fall innan respektive kurs.

De flesta elever väljer att göra resterande praktik på sin hemort. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos HarmoniQA om man föredrar det.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger mitt i Kalmar City och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Logi ordnar du själv. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city.

 

Krav

Du behöver ha minst 10 poäng basmedicin innan du kan bli diplomerad. Detta kan du ha läst innan du börjar, under tiden du går utbildningen eller efteråt. Har du inte redan BAS-medicin med dig kan du läsa den på distans via ForumAcademia om du så önskar. HarmoniQAs kursdeltagare har 15% rabatt på deras kurspris. Du ska också vara lägst 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola och utbildningen till ekologisk SPA-terapeut är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut, samt utbildad massagelärare, samt flera andra gästlärare.

 

Tid: Titta under respektive delkurs och kombinera som det passar dig bäst. Du kan t ex starta med utbildningen i Hot-Stone-massage den 12/2 2019.
Plats: HarmoniQA Spa och Butik, Södra Långgatan 23, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 19 500 kr inkl moms. Du anmäler dig till varje delkurs. En anmälningsavgift betalas i samband med anmälan för den första delkursen, sedan betalar du anmälningsavgift för respektive delkurs efterhand (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart). Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickas dina fakturor ut till dig via mail. I priset ingår kurslitteratur, moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan:
info@harmoniqa.se, på telefon: 0480-43 17 88 eller genom att trycka på den blå knappen.