Kurs i SPA-behandlingar

Under denna utbildning är fokus SPA-behandlingar för hela kroppen. Du får lära dig kroppspeeling (body scrub) samt olika typer av välgörande kroppsinpackningar (body wrap). Utbildningen är till största del praktisk. Du lär dig genom att ni behandlar varandra med kroppspeeling och kroppsinpackning och även på inbokade kunder. Vi använder egentillverkade ekologiska produkter, samt färdiga ekologiska produkter från bl a Rosenserien och Naturkosmos. Dessutom får du lära dig att tillverka egna blandningar för peeling och inpackning. Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

 

Kursens upplägg

Detta är huvudsakligen en praktisk utbildning där du övar på att ge och få SPA-behandlingar.

Detta ingår i utbildningen:

 • Kroppsbehandlingar så som:
  • Peeling, bl a exotisk peeling, saltpeeling, torrpeeling
  • Inpackningar, bl a lerinpackning, slimmande inpackning, alginpackning och aromainpackning
  • Ansiktsmassage
 • Tillverka egna ekologiska kroppsprodukter
 • Teori: hudvård, recept för egen tillverkning, hudvård kopplat till hälsa etc.
 • Kundbemötande
 • Inköp och försäljning
 • Produktkunskap

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. I huvudsak är denna utbildning praktisk till sin natur. På de praktiska lektionerna, visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna och dag 2 även på inbokade kunder.

Det är ofta möjligt, för dem som vill och i överenskommelse med kursledaren, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra på sin hemort. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss HarmoniQA om man föredrar det.

Många elever väljer sedan att göra ytterligare praktik på sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med ansiktsbehandlingar. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar, logi ordnar du själv om det behövs. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger/år nästa kursdatum är 7-8/11.

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Spa- & massageterapeut, samt utbildad massagelärare.

 

Tid : 7-8/11 kl.10.00-16.00 båda dagarna
Plats: HarmoniQA SPA med Floating, Norra vägen 16, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 4900 kr inkl moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan (återbetalas ej om du får förhinder, resterande återbetalas om du avbokar senast 1 vecka före kursstart). Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan, så skickas dina fakturor ut till dig via mail. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Anmälan:
Boka in dig direkt via anmälningsknappen. Du anmäler dig till startdatumet och är därmed anmäld till hela kursen.