Utbildning i Makeup & ögonbynsformning

Erbjud dina kunder välformade ögonbryn och proffsig Makeup! I utbildningen ingår makeup samt individuell sminkrådgivning. Dessutom får du lära dig forma ögonbryn med pincett. Du får helt enkelt lära dig att ta fram det bästa hos din kund och förstärka det. En behandling som Du kan erbjuda alla Dina befintliga kunder och lätt får nya kunder med. Vi använder en Sminkserie med naturliga ingredienser.

 

Kursens upplägg

Detta är en utbildning där både teori och praktik ingår. Praktiken sker genom att kursdeltagarna övar på varandra.

Detta ingår i utbildningen:Kurs i att forma ögonbryn hos HarmoniQA i Kalmar

 • Formning och färgning av ögonbryn
 • Makeup
  • Dagmakeup
  • Kvällsmakeup
 • Sminkrådgivning
 • Teori: sminkning, samt smink kopplat till hälsan
 • Produktkännedom
 • Kundbemötande
 • Inköp och försäljning

 

Olika typer av makeup

Makeup Dag

En dagmakeup innebär en lätt färgad makeup som går ton i ton med huden. Oftast används matta ögonskuggor som är blandade, utan skarpa gränser. Ögonmakeupen utgår alltid från ögats form.

Makeup Kväll

På kvällen och till fest läggs oftast en kraftigare ögonskugga och en eyeliner. På kvällen kan det t ex passa med glitter i ögonskuggorna.

 

Praktik

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva praktiskt på varandra. På de praktiska lektionerna, visar läraren steg för steg och du tränar sedan in det du lär dig genom att öva på de andra kursdeltagarna.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra på sin hemort, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta med sminkning/forma ögonbryn. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss HarmoniQA om man föredrar det.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger mitt i Kalmar City och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city, logi ordnar du själv.

 

Krav

Du behöver inte ha några förkunskaper innan du börjar kursen, men du ska vara lägst 18 år. Kursen ingår som en del i utbildningen till eko SPA-terapeut, om du önskar utbilda dig vidare.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls ca 2 ggr/år nästa kursdatum är 13-14/2.

 

Kursledare

Jessica Eriksson, utbildad stylist.

 

Tid : 13-14/2 kl 10.00-16.30, båda dagarna
Plats: HarmoniQA Spa och Butik, Södra Långgatan 23, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år
Kostnad: 5200 kr inkl moms. En anmälningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Kursen betalas via fakturor, som vi skickar via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan: 
Boka in dig direkt via anmälningsknappen.