Floating

Njut av ett avslappnande bad

Floating är avslappnande behandling i kroppsvarmt saltvatten, där du blir viktlös och når en meditativ djup avslappning där kroppens självläkning får en chans att snabbt rätta till skador, minska stress, lindra värk och eksem. Här kan du njuta av en lugn miljö och ett mentalt och kroppsligt avslappnande bad.

Du behöver inte vara orolig för att känna dig instängd, då har du bara locket lite på glänt.

Saltet som vi använder är Mjukgörande och läkande Epsomsalt dvs Magnesiumsulfat. Samtidigt som du får en upplevelse och behandling så tankar du Magnesium effektivt via huden.

Hos HarmoniQA kan du även parfloata, i samma Floatingtank.

Floating är godkänd behandling av Socialstyrelsen och godkänd som friskvård av Skatteverket.

 

Floating är läkande

Floating REST går ut på att hjärnan får vila från sinnesintryck och kroppen blir viktlös. Där frigörs energi som kan användas till att läka kroppen och ge den effektiva återhämtning som badet ger. All forskning visar att man blir glad av att Floata. Det finns ingen placeboeffekt på där, du behöver alltså inte tro på det för att Floating ska fungera, bara lägga dig i 20 cm vatten och slappna av Stunden är din!

Många använder Floating enbart som Spa-upplevelse! De positiva effekterna får man på köpet

Floating hos HarmoniQA i Kalmar

 

Exempel där Floating ger god effekt

Stress, Utmattningsdepression/Utbrändhet, Posttraumatisk stress, Anorexi, Panikångest, Depression, ADHD, Reumatism, Wiplash, Narcolepsi, Fibromyalgi, Psoriasis, Eksem, Överansträngda muskler, Muskelinflammation, Musarm, Hälsporre, Diskbråck, MS, Parkinsson, Sömnsvårigheter, Kramper i tex vader, Skador, Spänningshuvudvärk, Dyslektiker (främjar inlärning).

 

Bakgrund

Idrottsrörelsen tog Floatingen till Sverige på 80-talet och redan på 50-talet använde man det i USA mot posttraumatisk stress på krigsveteraner och på ”överaktiva” barn. Sedan var det NASA som använde Floatingen för att forska om hur människan fungerade i Viktlöst tillstånd. Många använder Floating idag för att få en snabb återhämtning och även för att prestera bättre inför tävlingar och tentor.

 

Kombinera med behandling

Kombinera gärna din floating med massage! Den djupavslappnande floatingen gör att massagen får ett ännu bättre resultat. När du floatat är dina muskler helt avslappnade och tar du då en massage efteråt så kommer vi djupare ner muskulärt och kan arbeta med en avslappnad muskel istället för en spänd muskel. Det ger en mer djupgående effekt!

Kombinera med lymfmassage, klassisk massage, rehabmassage eller annan önskad massage.

OBS: Du floatar utan badkläder, men medtag egen handduk och schampo.

Boka floating!

Fotmassage - HarmoniQA i Kalmar

Priser

Floating hos HarmoniQA i Kalmar

Floating

45 min 550 kr
60 min 650 kr
90 min 850 kr

Parfloating

45 min 1100 kr
60 min 1300 kr
90 min 1700 kr

Rabatt: Var 6:e gång går du helt gratis och får därmed en rabatt på 550-850 kr, beroende på hur lång tid du floatat.