Fettsyraprofil

Analys av din fettsyrabalans

Vi gör en fettsyraprofil som består i att vi mäter de viktigaste av våra olika fettsyror, gör en analys och hjälper dig med råd om hur du uppnår rätt balans. Här ingår blodtester, analys, genomgång av din fettsyraprofil och ett startkit med fettbalanserande oljor.

Vår förändrade livsmedelskonsumtion, i kombination med förändrad djurhållning påverkar vårt intag och vår balans mellan våra fettsyror.

Detta ställer till de för våra kroppars välmående. Trots att vi idag vet mer om hälsan än någonsin tidigare, blir vi bara mer och mer sjuka. En av de bidragande faktorerna är balansen mellan våra fettsyror.

Den stora förändringen är vårt ökade intag av vegetabilisk olja rik på Omega-6 och kött från djur uppfödda på kraftfoder rikt på Omega-6, i kombination med att vi äter mindre marint Omega-3. Det är en av anledningarna till att det skapas stora obalanser mellan de livsnödvändiga Omega-6 och Omega-3 fettsyrorna.

En bra balans mellan Omega-6 och Omega-3 är viktig för bl a hjärta och blodomloppet, ögon, minne och psyke, gravida, immunsystemet, huden, cellerna och hjärnan.

Forskning visar att en obalans mellan omega-6 och omega-3 ökar risken för inflammatoriska sjukdomar. Här kan du se en kort film om den senaste forskningen om Omega-3 och dess påverkan på cancer.

 

Så här går det till

Du bokar in ditt första möte på 30 min. Då tar vi bl a ett blodprov som sedan skickas in för analys. Efter ca 10 dagar kommer ditt provsvar och då går vi igenom denna analys tillsammans och diskuterar ev kosttillägg. Är det aktuellt med kosttillägg ingår även ytterligare ett blodtest för att kontrollera balansen efter ca 4 månader. Ytterligare kostnad för ev kosttillägg kan tillkomma.

 

Tina arbetar med fettsyrabalans

Boka analys av din fettsyrabalans!

Fotmassage - HarmoniQA i Kalmar

Priser

Fettsyrabalans

Analys av din fettsyraprofil

Tid ca 2 x 30 min 1499 kr inkl blodtester, fettsyrebalanserande olja mm