Alternativ mammografi – Termografi 19-21/4

Medicinsk termografi i Kalmar

Anita Ekberg erbjuder alternativ till mammografi, med termografi som hjälpmedel, hos HarmoniQA.

Idag är den traditionella mammografin ifrågasatt. Denna Undersökning ska ses som ett komplement till mammografi och ett ytterligare diagnostikverktyg, istället för att du kanske inte gör någon undersökning alls.

Genom att hitta cancer i ett tidigt skede, innan den ger symtom eller går att känna med fingrarna, ökar chansen att bli botad.

Termografi är ett hjälpmedel för att visualisera problem. Exempelvis fibromyalgi, nervinklämningar, muskelinflammationer samt alternativ mammografi. Vid exempelvis cancer kan flera fysiologiska förändringar som ökat blodflöde i området, ökad angiogenes och frisättande av vasoaktiva substanser bidra till att den infraröda strålningen förändras.

Termografi är en kompletterande undersökningsmetod. Den är inte ett självständigt diagnostiskt hjälpmedel, men en fördel är att man kan se sjukliga förändringar tidigt och den kan vara till hjälp, när information från andra undersökningar skall tolkas. Metoden har fler fördelar. Den är inte invasiv, du som patienten utsätter dig inte för någon strålning och det finns inga kontraindikationer. Termografi kan till exempel genomföras vid graviditet och undersökningen kan upprepas hur många gånger som helst.

 

Mer om termografering


Tekniken

Alla kroppar och föremål avger IR-Strålning. IR-strålning är osynlig för det mänskliga ögat, men med termografi kan man t ex se fotspår från någon som har gått barfota över ett trägolv eller plastmatta flera minuter efteråt. Termografi visar fysiologi, inte anatomi.

Hur går en undersökning till?
Undersökningen är icke invasiv, dvs ingenting tillförs kroppen. Den är dessutom smärtfri, beröringsfri och helt ofarlig. Termografikameran är på ett avstånd av ca två meter från den person som ska undersökas. Kroppsdelen som ska undersökas ska vara fri från kläder och beröring ca 10-15 minuter före termograferingen.

Hur lång tid tar det?
Undersökningen inklusive genomgång tar ca 45 min-1½ timma, beroende på hur omfattande undersökningen är.

Resultatet
Resultatet ses direkt och vi går tillsammans igenom bilderna efteråt.

Att tänka på före ditt besök
Läs här hur du förbereder dig inför din inbokade tid: Att tänka på innan din termografiundersökning.

 

Läs mer här.

Tid: 19-21/4 2024
Plats: HarmoniQA SPA. Norra vägen 16 i Kalmar
Kostnad: Alternativ mammografi 850 kr, halvkropp (bröst, axlar, rygg kostar): 1250 kr, helkropp: 1550 kr.
Bokning och frågor: på info@anitaekberg.se eller 0730 87 80 51

Kurser & evenemang - Program

Distanskurser