Välkommen till en avslappnande Retreat!

Att vara på retreat innebär att du ger dig själv tid för återhämtning och vila. Släpp vardagens stress och ständiga bombardemang av intryck och unna dig en heldag i lugnets och avslappningens tecken. Kom ner i varv, gå in i dig själv och njut av att ta hand om hela dig, både kroppsligt och mentalt.  

Retreat betyder återhämtning och det är något vi alla behöver då och då. Ger du dig dessutom tid för stillhet och tid för att gå in i tystnad så ger det dig också möjlighet till reflektion kring dig själv och ditt liv, att hitta in till dig själv, i ditt inre.

 

Dagens upplägg

Vi börjar med att samlas i ring för presentation och information om dagen. Därefter går vi in i tystnad. Under resten av dagen varvas meditation, andningsövningar och Qigong. Under guidning får prova på några olika meditationer, både vägledd och tyst meditation. Du får också prova på några olika sorters Qigong, t ex Hälsoqigong, Smiling Heart och Aromaqigong. Hälsoqigongen är ganska fysisk, den går igenom hela kroppen, hela vägen från huvudet och ner till fötterna. Den är ganska stillsam och enkel att lära sig. Smiling Heart är en Qigong med härliga, harmoniska rörelser. Aromaqigongen är en ståendes qigong som arbetar med att bygga upp skyddsqi (auran). Mitt på dagen tar vi paus för lunch och även den sker i tystnad. Dagen avslutas med att vi går ur tystnaden och återkopplar med varandra inom gruppen.

Denna dag passar alla, oavsett om du provat Qigong eller meditation tidigare. Allt detta sker i en liten grupp med ca 6-8 deltagare, så att vi kan hålla en härlig familjär stämning.

 

Lunch och fika

Lunch tar du med dig själv, men jag bjuder på lite frukt och dryck (ej kaffe då jag vill främja lugna fina energier. Vill du ha kaffe tar du med det själv). Det finns mikro, kyl och en liten spis.

 

Kursledare: Meditations, mindfulness- & qigonglärare Tina Ribbershed

Tid: 23/7 kl 10.00 – 16.00
Plats: HarmoniQAs kurslokal,
Kostnad: 800 kr för hela dagen (inkl fika). Ett inbetalningskort skickas till dig då du anmäler dig. Uppge namn, adress, mobilnummer, mail  vid anmälan.
Förhandsanmälan: info@harmoniqa.se eller på telefon: 0480-43 17 88 eller genom att trycka på den blå anmälningsknappen.