Qigongkurs

I denna qigongkurs får du lära dig några olika sorters qigong, Hälsoqigong, HealingQigong och Smiling Heart. Qigong är flera tusen år gamla hälsorörelser och kommer ursprungligen från Kina. Det betyder ungefär träning i att öka sin livsenergi. Det är en övningsform som stärker förmågan att påverka din hälsa, stabiliserar ditt inre energisystem, stärker din livsenergi och utvecklar närvaron i dig själv. Det finns många olika sorters Qigong. De former som jag lär ut är en serie relativt långsamma rörelser.

Hälsoqigong går igenom hela kroppen, hela vägen från huvudet och ner till fötterna. Du gör den ståendes och den är ganska stillsam, enkel att lära sig och passar alla. Efter denna termin har du lärt dig den och kan fortsätta utöva den hemma om du så önskar. Under Qigongträningen balanseras kroppen och resultatet blir oftast att du upplever ett välbefinnande, känner lugn och harmoni i kropp och själ, samt får tillgång till din inre kraft och energi. Qigong passar de flesta, metoden är enkel, behaglig och lustfylld att utöva och motverkar stress. Jag lär även ut Smiling heart, en Qigong med härliga, harmoniska rörelser, där du bara kan flyta med. HealingQigongen Bafa är en underbar sittandes Qigong där du bl a rensar och stärker din aura.

Efter Qigongpasset rundar  vi av med en stunds tyst meditation.

Qigong

Qigong är en uråldrig kinesisk motionsform, där man genom andning och harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Med lugna, harmoniska rörelser får man upp smidighet och inre ro och balans infinner sig. Den används som daglig motion och för att få upp smidighet i muskler och leder. Qigong har hjälpt bl a mot problem som huvudvärk, yrsel, fibromyalgismärta, diskbråck, stressproblem och sömnsvårigheter.

 

Hösten 2017

Under hösten 2017 träffas vi 18.00 varannan tisdag med start den 19/9. Därefter blir det 3/10, 17/10, 31/10, 14/11 och 28/11.

 

Kontakta mig gärna om ni är en grupp eller ett företag som är intresserade av att lära er Qigong!

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad qigong- och meditationsinstruktör.

 

Tid: Kursstart 2018 20/2, därefter 6/3, 20/3, 3/4, 17/4 och 1/5,  kl 18.00- ca 19.30
Plats: HarmoniQAs kurslokal,
Kostnad: 750 kr för hela kursen. Ett inbetalningskort skickas till dig före start, via mail. Uppge namn, adress, mobilnummer och mail vid anmälan. 
Förhandsanmälan: Boka in dig direkt via anmälningsknappen.