Qigongkurs – Hälsoqigong & Smiling heart

I denna qigongkurs får du lära dig två olika sorters qigong, Hälsoqigong och Smiling heart. Qigong är flera tusen år gamla hälsorörelser och kommer ursprungligen från Kina. Det betyder ungefär träning i att öka sin livsenergi. Det är en övningsform som stärker förmågan att påverka din hälsa, stabiliserar ditt inre energisystem, stärker din livsenergi och utvecklar närvaron i dig själv. Det finns många olika sorters Qigong. De former som jag lär ut är en serie relativt långsamma rörelser. Hälsoqigong går igenom hela kroppen, hela vägen från huvudet och ner till fötterna. Du gör den ståendes och den är ganska stillsam, enkel att lära sig och passar alla. Efter denna termin har du lärt dig den och kan fortsätta utöva den hemma om du så önskar. Under Qigongträningen balanseras kroppen och resultatet blir oftast att du upplever ett välbefinnande, känner lugn och harmoni i kropp och själ, samt får tillgång till din inre kraft och energi. Qigong passar de flesta, metoden är enkel, behaglig och lustfylld att utöva och motverkar stress. Jag lär även ut Smiling heart, en Qigong med härliga, harmoniska rörelser, där du bara kan flyta med.

Efter Qigongpasset rundar  vi av med en stunds tyst meditation.

Qigong

Qigong är en uråldrig kinesisk motionsform, där man genom andning och harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Med lugna, harmoniska rörelser får man upp smidighet och inre ro och balans infinner sig. Den används som daglig motion och för att få upp smidighet i muskler och leder. Qigong har hjälpt bl a mot problem som huvudvärk, yrsel, fibromyalgismärta, diskbråck, stressproblem och sömnsvårigheter.

 

Hösten 2017

Under hösten 2016 träffas vi 18.00 varannan tisdag med start den 19/9. Därefter blir det 3/10, 17/10, 31/10, 14/11 och 28/11.

 

Kontakta mig gärna om ni är en grupp eller ett företag som är intresserade av att lära er Qigong!

 

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad qigong- och meditationsinstruktör.

 

Betalning

Tid: Kursstart 2017 14/3, därefter 28/3, 11/4, 25/4, 9/5 och 23/5,  kl 18.00- ca 19.00
Plats: HarmoniQAs kurslokal,
Kostnad: 700 kr för hela kursen. Du betalar genom att trycka på betalknappen här ovanför eller så skickar vi ut en faktura till dig, via mail.
Förhandsanmälan: info@harmoniqa.se eller på telefon: 0480-43 17 88 eller genom att trycka på den blå anmälningsknappen.