Qigongkurs : Hälsoqigong & Smiling heart – start varje dag!

Den här kursen i Qigong ges på distans. Det går till som så att du får inloggningsuppgifter till en sida där du får allmän information av Qigong och även de Qigonger som ingår i utbildningen. Du får dessutom information om meditation samt en filmad version av hur qigongerna går till. Först får du instruktionen för Hälsoqigong, som ska pågå under ca 3 veckor och därefter anvisningar om Smiling heart, som pågår under de resterande 3 veckorna. Läs nedan om de olika Qigongerna. Du får också information om ”tyst meditation”, som är tänkt att avsluta ditt qigongpass. Qigongen gör du så ofta du vill, allt efter ditt eget önskemål. All konversation sker via mail.

Qigong är flera tusen år gamla hälsorörelser och kommer ursprungligen från Kina. Det betyder ungefär träning i att öka sin livsenergi. Det är en övningsform som stärker förmågan att påverka din hälsa, stabiliserar ditt inre energisystem, stärker din livsenergi och utvecklar närvaron i dig själv. Det finns många olika sorters Qigong. De former som jag lär ut är en serie relativt långsamma rörelser.

Hälsoqigong går igenom hela kroppen, hela vägen från huvudet och ner till fötterna. Du gör den ståendes och den är ganska stillsam, enkel att lära sig och passar alla. Efter denna termin har du lärt dig den och kan fortsätta utöva den hemma om du så önskar. Under Qigongträningen balanseras kroppen och resultatet blir oftast att du upplever ett välbefinnande, känner lugn och harmoni i kropp och själ, samt får tillgång till din inre kraft och energi. Qigong passar de flesta, metoden är enkel, behaglig och lustfylld att utöva och motverkar stress. Jag lär även  ut Smiling heart, en Qigong med härliga, harmoniska rörelser, där du bara kan flyta med.

Qigongpasset rundas vi av med en stunds tyst meditation.

Qigong

Qigong är en uråldrig kinesisk motionsform, där man genom andning och harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Med lugna, harmoniska rörelser får man upp smidighet och inre ro och balans infinner sig. Den används som daglig motion och för att få upp smidighet i muskler och leder. Qigong har hjälpt bl a mot problem som huvudvärk, yrsel, fibromyalgismärta, diskbråck, stressproblem och sömnsvårigheter.

Kursledare

Tina Ribbershed, utbildad Qigong- och meditationsinstruktör.

Betalning

Du betalar genom att trycka på betalknappen här ovan eller så skickar vi ut en faktura till dig.

Tid: Kursstart löpande, där du är.
Plats: Hemma hos dig själv
Kostnad: 750 kr för hela kursen. Du betalar när du anmäler dig genom att trycka på knappen här ovanför eller så skickar vi en faktura till dig.
Anmälan: Du anmäler dig genom att betala kursen, uppge vad betalningen gäller.