1-dagars utbildning i Lymfmassage

Detta är en utbildning där man lär sig att ge lymfmassage. Det är en utbildning som t ex passar dig som redan arbetar med någon form av kroppsbehandling, te x massör, och vill lära dig en effektivt utrensande massage. Den passar också dig som kanske är på väg att starta upp en egen verksamhet och vill komplettera de behandlingar du redan utför. Likaså passar utbildningen dig som bara vill använda massagen i hemmet på nära och kära. 

 

Lymfmassage

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Lymfdränagemassagen kan hjälpa till att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Genom massage stimuleras lymfdränagemotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfdränagemassagen ser till så att vätska och slagg förs bort. Lymfmassage är en helkroppsmassage där även ansikte och huvud ingår. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med lätta händer i lymfans flöden. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfknutor till friska områden där vätskan kan tas om hand. Man arbetar med lätt beröring och bearbetar vätskan försiktigt i den riktning man önskar. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Den är riktigt effektiv och får fart på lymfan. 

 

Ur innehållet

Detta är en 1-dagars grundläggande utbildning i Lymfdränagemassage. Du får lära dig att göra helkroppsmassage, där även ansikts- och huvudmassage ingår. Under massageutbildningen i Lymfmassage tränar ni genom att utföra behandlingen på varandra. Utbildningen är huvudsakligen praktisk, med en kort teoridel. 

I utbildningen använder vi dels färdigblandade massageoljor av mycket hög kvalitet, som t ex är rogivande, muskelavslappnande eller som motverkar celluliter. Dessutom använder vi rena eteriska oljor. Vi använder Young Livings produkter på grund av den höga kvalitén och med omtanke om våra kunders och vår egen hälsa.

 

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för lunch etc. HarmoniQA ligger mitt i Kalmar City och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro, spis och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar city, logi ordnar du själv.

 

Tillbehör

På utbildningen säljs inte några tillbehör. Du får däremot bra information på kursen om var du kan inhandla bänkar, oljor och tillbehör.

 

Diplom

Kurskompendium ingår och efter avslutad utbildning får du ett diplom och kan börja använda dina kunskaper direkt.

 

Certifiering

HarmoniQA Skola är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

 

Kursdatum

Denna utbildning hålls några gånger/år nästa kursdatum är 11/8.

 

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildad Spaterapeut och massagelärare

 

Betalning

Tid: den 8/6 kl. 10.00-16.30
Plats: HarmoniQA Spa och Butik, Södra Långgatan 23, Kalmar
Åldersgräns: Lägsta ålder 18 år, eller ihop med förälder från 15 år.
Kostnad: 2500 kr. En anmälningsavgift på 1000 kr betalas i samband med anmälan. Du betalar anmälningsavgiften genom att trycka på betalknappen här ovan, eller så skickar vi ut en faktura till dig. Uppge namn, adress, mobilnummer och mailadress vid anmälan. Resterande belopp betalas via faktura, som vi skickar via mail till dig. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.
Förhandsanmälan: info@harmoniqa.se, på telefon: 0480-43 17 88 eller genom att trycka på den blå anmälningsknappen.