Lymfdränagemassage

Lymfdränagemassage

Slaggprodukter

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Lymfdränagemassagen kan hjälpa dig att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Genom massage stimuleras lymfdränagemotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfdränagemassagen ser till så att vätska och slagg förs bort.

Denna massage rekommenderas även för gravida från v 13 och framåt, för att hjälpa till att hålla igång lymfsystem och blodcirkulation. Kombinera gärna med vår Gravidmassage. Den ges då på en speciell gravidmassagebänk, så meddela vid bokningen om du är gravid så att vi kan förbereda din massage på bästa sätt. Det sägs att i Italien går gravida kvinnor på lymfmassage två gånger per vecka för det är de värda. Denna massage, som har sitt ursprung i Polynesien, har också visat sig vara den effektivaste vid behandling av fibromyalgi. 

Välj helst 90 min då du bokar lymfmassage för första gången och likaså om du har lite mer problem med t ex vätskeansamling.

 

Lätt beröring

Lymfmassage är ibland en helkroppsmassage där även ansikte och huvud ingår och ibland är det en massage av enskilda kroppsdelar. Detta beror på vilken form av problematik kunden har. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med lätta händer i lymfans flöden. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfnoder (lymfknutor) till friska områden där vätskan kan tas om hand. Man arbetar med lätt beröring och bearbetar vätskan försiktigt i den riktning man önskar. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Har kunden problem med knutor som ligger och blockerar så behöver de dock bearbetas lite djupare och det kan göra ont. Massagen är riktigt effektiv och får fart på lymfan. Här används enbart YoungLivings fina ekologiska produkter.

 

Lymfans funktion

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp vävnadsvätskan som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som försvinner ut via njurar, lever och andning. Den rensade vätskan leds tillbaka ut i blodet igen. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, som ”städar bort” vätska och slaggprodukter och hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde. Lymfsystemet är kroppens och vårt eget detoxsystem. Det tar inte bara hand om slaggprodukter utan också t ex bakterier, virus  och cancerceller.

 

Lymfdränagemassage kan t ex hjälpa till med:

 • avlägsna överflödig äggvita
 • transportera överskott av vatten och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet
 • muskelavslappning
 • sömnproblem
 • celluliter
 • minska halten av stresshormonet kortisol
 • dålig blodcirkulation
 • ödem
 • infektioner
 • slapp hud
 • värk
 • ansamling av slaggprodukter
 • förebygga rosfeber och andra bakteriella åkommor

 

Förberedelser inför din massage

Har du problem i ditt lymfsystem så är det viktigt att boka in andingscoachbesök innan du bokar din första lymfmassage. Läs mer här.

 

Obs: Kom en stund före din behandling, så att du hinner fylla i hälsodeklarationen innan det är dags för din massage.

 

Lymfdränagemassage ersätter inte traditionell sjukvård, utan skall ses som ett komplement till den.

 

Tina och Jonathan arbetar med Lymfmassage.

Boka Lymfdränagemassage!

Boka tid

Priser

 lymfdränagemassage och lymfmassage hos HarmoniQA i Kalmar

Lymfdränagemassage

Helkroppsmassage 60 eller 90 min.
Pris 600 eller 850 kr.

Antal sessioner

Minst 3 stycken i tät följd rekommenderas.