Lymfdränagemassage

Lymfdränagemassage

Slaggprodukter

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Lymfdränagemassagen kan hjälpa dig att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Genom massage stimuleras lymfdränagemotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfdränagemassagen ser till så att vätska och slagg förs bort.

Denna massage rekommenderas även för gravida från v 13 och framåt, för att hjälpa till att hålla igång lymfsystem och blodcirkulation. Kombinera gärna med vår Gravidmassage. Den ges då på en speciell gravidmassagebänk, så meddela vid bokningen om du är gravid så att vi kan förbereda din massage på bästa sätt. Det sägs att i Italien går gravida kvinnor på lymfmassage två gånger per vecka för det är de värda. Denna massage, som har sitt ursprung i Polynesien, har också visat sig vara den effektivaste vid behandling av fibromyalgi. 

 

Lätt beröring

Lymfmassage är en helkroppsmassage där även ansikte och huvud ingår. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med lätta händer i lymfans flöden. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfnoder (lymfknutor) till friska områden där vätskan kan tas om hand. Man arbetar med lätt beröring och bearbetar vätskan försiktigt i den riktning man önskar. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Den är riktigt effektiv och får fart på lymfan. Se till att du har på dig underkläder som tål om lite massageolja råkar hamna på dem. Här används enbart YoungLivings fina ekologiska produkter.

 

Lymfans funktion

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp vävnadsvätskan som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som försvinner ut via njurar, lever och andning. Den rensade vätskan leds tillbaka ut i blodet igen. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, som ”städar bort” vätska och slaggprodukter och hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde.

 

Lymfdränagemassage kan t ex avhjälpa

  • avlägsna överflödig äggvita
  • transportera överskott av vatten och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet
  • avspänning i musklerna
  • sömnproblem
  • celluliter
  • minska halten av stresshormonet kortisol
  • dålig blodcirkulation
  • ödem
  • infektioner
  • slapp hud

 

Förberedelser inför din massage

Har du problem i ditt lymfsystem så är det viktigt att boka in andingscoachbesök innan du bokar din första lymfmassage. Läs mer här.

 

Obs: Kom en stund före din behandling, så att du hinner fylla i hälsodeklarationen innan det är dags för din massage.

 

Lymfdränagemassage ersätter inte traditionell sjukvård, utan skall ses som ett komplement till den.

 

Tina och Jonathan arbetar med Lymfmassage.

Boka Lymfdränagemassage!

Boka tid

Priser

Lymfdränagemassage med Harmoniqa i Kalmar

Lymfdränage-massage

Helkroppsmassage 60 eller 90 min.
Pris 600 eller 850 kr.

Antal sessioner

Minst 3 stycken i tät följd rekommenderas.