Akupunktur / Akupressur

Josefine är Akupraktor, där man arbetar med läkande genom att använda kroppens akupunkturpunkter. Det finns flera hundra akupunkturpunkter i kroppen. Detta kan man göra genom att använda nålar (akupunktur) eller genom att massera punkterna med fingrarna (akupressur). Behandlingsområdena är av mycket skiftande slag och av ett stort antal tillstånd, eftersom akupunkturen påverkar hela kroppen. Akupunktur och akupressur kan till exempel användas vid värk i kroppen, men även vid inre obalanser såsom matsmältningsproblem, hormonella problem, oro, allergier, inflammationer, depression m.m. både vid kroppslig såväl som själslig ohälsa. Varje person behandlas utifrån sitt tillstånd, symtom, eller kroppstecken. 

Akupunkturen har använts i mer än 4000 år. De äldsta akupunkturnålarna som har hittats är gjorda av sten eller ben. Akupunkturen kommer från den traditionella kinesiska medicinen, där man anser att allt inom universum har två motsatta sidor, yin och yang. En frisk kropp anses vara ett tecken på harmoni mellan de båda sidorna. Qi är ett annat viktigt begrepp som står för den energi som finns i alla levande varelser. Då man är frisk flödar Qi harmoniskt i kroppens banor. Allt som händer i kroppen anses bero på att Qi förändras.

När man får akupunkturbehandling används tunna, sterila nålar som sticks in på bestämda punkter på kroppen. Vilka punkter som används beror på vad som ska behandlas. En del känner en svag känsla då man kontaktar Qi. Det kan kännas t ex som värme eller som en kittling. Den känslan sprider sig ibland längs energikanalen eller en del av kroppen. Ibland kan det upplevas som värme och ibland som kyla. De flesta känner dock inget alls när nålarna sätt in.

 

Akupunktur med Intuitiv Healing

Här kombineras akupunkturen med healing. Först placeras akupunkturnålar ut på kroppen och var de placeras beror på vad du vill att vi ska jobba med. Medan nålarna arbetar får du intuitiv healing. Jag jobbar i ditt energifält och tar bort blockeringar och gör även en chakrabalansering.

Josefine arbetar med Akupunktur / akupressur.

Boka Akupunktur!

Akupunktur och Akupressur hos HarmoniQA i Kalmar

Priser

akupressur akupunktur i Kalmar

Akupunktur

60 min, 650 kr.

Akupunktur med intuitiv healing

60 min, 650 kr.

Antal sessioner

Efter behov